Upoznajte seriju bežičnih lampi inspirisanih Nikolom Teslom, koje potpisuje poznati beogradski dizajner Uroš Janković.

Bilo da ste u kafiću ili restoranu, u nekom hotelu ili wellness centru, bežične lampe postale su deo naše svakodnevnice. Kao deo dekorativne rasvete, one prostoru daju poseban šarm i toplinu. 

Ove male mobilne lampe postale su izuzetno popularne u poslednjih par godina. Naročito su zastupljene u opremanju ugostiteljskih enterijera. Arhitekte i dizajneri ih često koriste u svojim projektima. 

Iako su stone lampe na baterije više nego praktične, njihov dizajn je postao jednoličan. Upravo zato, Wood Line Design Studio, koji predvodi dizajner Uroš Janković, uneo je u svet lampi jedan “neočekivani obrt”. 

Okreni na svetlu stranu

Umesto na prekidač, uključivanje i isključivanje lampe svedeno je na jednostavno okretanja, odnosno rotaciju predmeta. Ovo intuitivno, praktično i zabavno rešenje steklo je ogromnu popularnost. Ali, ubrzo su stigli i zahtevi za unapređenjem. 

Stotine zadovoljnih klijenata ALSET lampe nam je prethodnih nekoliko godina saopštavalo želje da bi ALSET bez kabla bila po njihovim rečima idealna lampa, jer bi im pružila totalnu autonomnost i zabavu tokom korišćenja”, navodi beogradski dizajner za naš portal. 

Odvajanjem od kabla i redizajnom modela koji je posvećen našem čuvenom naučniku Nikoli Tesli (ALSET – TESLA), nastala je nova generacija ALSTECH lampi – prilagođena savremenim potrebama.

Umesto na prekidač, uključivanje i isključivanje lampe svedeno je na jednostavno okretanja.

ALSTECH lampa je malih dimenzija (9.6 x 9.6 x 9.6 cm). Uprkos tome, kompletna elektronika i baterije, zajedno sa LED svetiljkom, integrisana je u kocku.

Dimenzije su predviđene da odgovaraju veličini prosečne šake. Težina od oko 160 grama, glatkost i zaobljenost ivica čini korišćenje prijatnim. 

Lampe se prave od jasena, a mogu se bajcovati u 13 različitih boja. Finalna zaština obrada obrada je akrilni lak za drvo. “Pored boja, lampe se razlikuju i po grafičkim simbolima sa zadnje strane i simboličnom sloganu za poreklo svetla”, dodaje Janković.

Totalna fleksibilnost

Glavni kvaliteti kod bežičnih lampi su mobilnost i autonomija.  

ALSETECH bežična lampa može neprekidno emitovati svetlost 15 sati sa stalnih 100% jačine. 

S druge strane, ona neograničeno može svetleti dok je na punjaču. Pritom, integrisana baterija se ne može prepuniti – što čuva njen kapacitet i dugotrajnost.

ALSETECH bežična lampa može neprekidno emitovati svetlost 15 sati sa stalnih 100% jačine.

“Napunjena lampa može 3 meseca držati kapacitet baterije”, naglašava poznati beogradski dizajner. 

Kao takva, ova lampa je izuzetno dobrodošla u spavaćim ili dnevnim sobama, prilikom opremanja hotela, kafića i restorana, kao i letnjih bašti. 

Osim toga, ALSETECH stona lampa može biti idealan poklon za vaše prijatelje i kolege. 

Made in Serbia

U poslednjih par godina, kao deo dekorativne rasvete, stone lampe na baterije postale su sastavni deo skoro svih ugostiteljskih enterijera.

Ali, ALSETECH je jedna od retkih lampi ovog tipa koju je osmislio domaći dizajner i koja se proizvodi u Srbiji. Svedenim dizajnom i jednostavnim korišćenjem doživele su ogromnu popularnost. 

Ukoliko vas zanima cena ili rok isporuke ovih nesvakidašnjih stonih lampi, Wood Line Design Studio možete kontaktirati putem instagram profila wood_line_ds.