Domaća umetnička scena na polju art printeva cveta, a za to je najbolji primer brend LOVERS iza kog stoji arhitekta Marija Strajnić. Svedenom linijom i potezom, inspirisana ljubavlju kao motivom, Marija dočarava intimnost, podršku i nežnost.

Njene art printeve karakteriše suptilnost i jačina, te nam je jasno da pričamo o vrhunskoj veštini. Uramljeni ili ne, u dom će doneti jednu posebnu i nežnu atmosferu, a vama veru u one najlepše emocije.

Marija uživa u crtanju, što digitalnom što onom standardnom, na papiru, a u svojoj ponudi ima originalne crteže u crno-beloj postavci, dok one u punom koloru izrađuje u obliku printa u raznim tehnikama štampe: litografija, sito i digitalna štampa.

Bilo šta što me na neki način pomeri može da nađe svoj prostor na mom crtežu.

Na temu dimenzija i opremljenosti printeva i crteža Marija kaže: “Ne postoje standardne dimenzije kod mojih printeva, sve dimenzije se razlikuju. Tu su oni A4 formata, ali i oni veći poput nestandardne dimenzije 68 x 45 cm. Ko izrazi želju da print bude uramljen neka zna da je i to moguće!”

Marijini printevi su savršeni za uklapanje u enterijer bilo kog prostora. I to zaista mislimo kada to kažemo! Trpezarija, radni kutak, kuhinja, kupatilo ili predsoblje – svaka od ovih prostorija može biti mesto za ovakav umetnički rad. Od kolornih postavki preporučujemo pastelne i vedre šeme, te one intenzivnije koje uključuju crvenu, ljubičastu i ružičastu.

Odakle dolazi inspiracija

Jako dirljiv momenat i veliki kompliment za Mariju je kada neko odluči da na zid okači neki od njenih radova. Sa veličinom ove potvrde njenog stvaranja je upoznata kroz svoj lični pristup uređivanja enterijera gde je jako izbirljiva oko izbora umetnine koji će se naći na zidu njenog životnog prostora.

Na pitanje da li postoji tačna adresa odakle crpi inspiraciju, Marija nam odgovara: ”Mnoge su adrese. To su moji odnosi sa ljudima iz okoline, odnosi drugih ljudi koje primećujem, a ne moraju biti uvek romantične prirode. Bilo šta što me na neki način pomeri može da nađe svoj prostor na mom crtežu. U poslednje vreme mi prijaju bež papiri kao podloga, te su mi oni početna tačka za dalji rad”.

Da li će ljubav spasiti svet?

Umetničke radove ove autorke možete poručiti putem interneta, a ona će ih spakovati u tubu sa mašnicom, uz spremnost da stignu svuda u svetu! Ukoliko se zaputite u Beograd, u Čumićevo sokače, njeni radovi će vas dočekati u galeriji Wunderkammerart.

Za kraj, na pitanje “Da li će ljubav spasiti svet?” Marija odgovara jasno i glasno: Nego ko će!?

Pored art printeva i crteža, u sklopu brenda LOVERS, Marija plasira majice, dukseve, kape i čarape, i tu ne prestaje. Do kraja godine nas očekuje još noviteta, a vi ih ispratite na instagram profilu @lovers.rs i web sajtu www.lovers.rs.

Kolor palete

Kolor palete, inspirisane ovim člankom, koje možete koristiti u vašem uređenju enterijera: