Ne samo da boje i teksture jako podsećaju na tapete, već su ovakvi zidovi perivi, paropropusni i lako se održavaju.

Većina dekorativnih tehnika koje su ranije bile trendi, danas deluje zastarelo i prevaziđeno. Ipak, nove teksture koje su se pojavile na tržištu govore da će ovaj materijal i dalje nastaviti da krasi zidove i plafone mnogih prostora. Ovo je inače jedna od retkih dekor tehnika koja se nama dopala i koju ćemo uvrstiti u svoje projekte.

U pitanju je dekorativna tehnika u mat nijansama sa blagim teksturama tekstila. Naziv tehnike je Oikos Multidekor skin dekor. Ove boje koje na površini stvara teksturiran tekstilni završni sloj koji jako podseća na tapete.

Šest tekstura nalik tapetama

U seriji Mulitidekor Skin postoji šest različitih tekstura. Lako se nanosi, a proizvodi se u širokom spektru boja koje su uglavnom zemljane: bež, braon, siva… Pored neutralnih bež i sivih tonova, u ponudi su i nežne nijanse plave, zelene, narandžaste i roza nijanse.

Predstavljamo vam tri teksture kako izgledaju na uzorcima bež boje. Pored ove tri, postoje još tri u ponudi kao i veliki izbor boja.

Oikos, Dekor skin, Fiandra, Ultrasaten Opaco N2058 + Multidekor Skin N2058

Lako se nanosi, a proizvodi se u širokom spektru boja koje su uglavnom zemljane: bež, braon, siva…

Oikos. Filato, Ultrasaten Opaco Bianco + Multidekor Skin N 2058

Pored neutralnih bež i sivih tonova, u ponudi su i nežne nijanse plave, zelene, narandžaste i roza nijanse.

Oikos, Camoscio, Ultrasaten Opaco N 2058 + Multidekor skin N 2058

Kako se izvodi dekorativna tehnika

Materijal za dekor tehniku nanosi se na gletovan zid podloga i to u dva u sloja. Ipak, nema tačnog pravila koliko slojeva treba jer se treba dobiti željeni efekat a za ovo su potrebne spretne ruke majstora te je naš savet da birate samo one proverene.

Nanosi se na ceo zid, ne u segmentima zida, te se ceo zid završava iz jednog komada.

Ono što je zgodno sa dekorativnim tehnikama jeste i što se lako nanosi na plafone za razliku od tapeta.

Neke od boja tehnike Oikos

Održavanje dekorativne tehnike

Dekor tehnike karakteriše dobra perivost, paropropusnost. Može da se pere vlažnom krpom i rastvorom deterdženta ali nemojte koristiti abrazivne sunđere (zelenu stranu sunđera) za njihovo čišćenje jer može doći do oštećenja teksture.

Koliko to košta

Cena materijala zajedno sa rukama majstora, pripremom zida je oko 40 evra/m2. Naravno, majstori daju ponude na osnovu kvadrature i završne obrade te je ova cena orijentaciona.