Ako ste pomišljali da je vreme u poslednjem periodu nemirno, veoma moguće niste pomišljali kakav je doživljaj kada na Najlon pijaci u Novom Sadu, u toku jedne posete, doživite tri godišnja doba. I kiša i sunce. Ali ne, ovo nas nije omelo da napravimo selekciju najboljih i najzanimljivijih ponuda ovog vikenda! Fotelje, dekorativni komadi i tri dragulja vam stižu sa buvlje pijace na vaš ekran!

Inspiracija u tri toma

Inspiracija u tri toma dolazi u plavoj, crvenoj i zelenoj boji. U pitanju su vintidž fotelje autentičnog dizajna. Za sve tri bi restauracija i promena tapacirunga bila prava odluka, ali možemo i da okrenemo ugao gledanja – mogu da budu inspiracija za neku samo vašu fotelju koju će vam izraditi majstor koji stvara nameštaj po skici.

Ukoliko se odlučite za ulaganje u ovakve komade, znajte da je plava fotelja najskuplja i cena joj je 80 evra, crvena fotelja je deo celog seta (dve fotelje i dvosed) i ne može komadno da se pazari, te je ceo set 250 evra, dok je zelena fotelja oštrih linija 3.000 dinara, a tabure je 1.500 dinara.

Malo ljubavi i deterdženta i eto ga lep detalj u domu

Grnčarija bez granica

Nedavno me je prijateljica pozvala da idemo u potragu za ćupom kojim želi da oplemeni svoj životni prostor. Put nas je naveo u dobro poznate prodavnice sa dekorativom, međutim ja nisam mogao da se priklonim visokim cenama i neautentičnom dizajnu. Nije mi poverovala da na Najlon pijaci može da se kupi zanimljiv i efektan dekor na temu ćupa. Evo ga i dokaz da može! Verovali ili ne, prva dva ćupa su po 200 dinara, drugi po redu je poprilično masivan i težak, dok su manje činije po 100 dinara.

Kada je prodavac video da ih fotografišem kao trio, ponudio mi je sve tri za 500 dinara!

Da tu nije kraj dokazuju i ove tri vaze! Prodavac mi je ponudio prve dve (levo) za 500, a kada je video da ih fotografišem kao trio, ponudio mi je sve tri za 500! Kao što vidite, veoma su efektnog dizajna, te itekako mogu da se uklope u savremeni enterijer uz eventualni dašak suvih biljaka u njima.

Gazdarica kaže “Ne”, gazda kaže “Može

Vaš reporter je morao da se oslobodi i postane vešt kupac na Najlon pijaci! Pošto sam se zaljubio na prvi pogled na lonče sa marble šarom u plavo-beloj boji, odlučio sam da će biti moje! Prodavačica ga je procenila na 300 dinara, međutim ono nije upotrebljivo zbog starosti te sam ponudio 100 dinara. Prodavačica ga je ponudila za 200. Lonče sam spustio na pod i krenuo dalje u potragu. Međutim, muž prodavačice se vratio na radno mesto i viknuo mi: “Majstore, kol’ko nudiš?”. Sve je jasno, lonče sam pazario za 100 dinara i sada je posuda za drvene bojice!

Kada se muž prodavačice vratio na radno mesto i viknuo mi „Majstore, kol’ko nudiš?“ sve je bilo jasno.

Velosiped (bicikl sa prednjim većim točkom) mi  je predstavljen kao dekor za zid za 250 dinara, mada sam ja pišući ovaj tekst otkrio identičan, u lošijem stanju, na sajtu sa oglasima gde je predstavljen kao maketa i nudi se za 5.000 dinara! Zebra je figurina za police, može da sedi pored knjiga na polici i košta 200 dinara.

Autentično i na ceni!

Valjci za krečenje sa mustrom su zasigurna dobra zabava! Zidovi će dobiti unikatan izgled ukoliko budete vešti sa odabirom boja koje ćete koristiti, a sa ovim šarama ćete dobiti vintidž atmosferu. Manji valjak je 400, a veći 500 dinara. Na istom prodajnom mestu sam otkrio i crnu pisaću mašinu koja košta 2.000 dinara.

Daska, sat, goblen i čudan klovn

Iznenađenja ne treba da budu čudna na Najlon pijaci! Pogledajte ova tri! Jugoslovenski retro sat koji radi sa narandžastim kazaljkama je 250 dinara će vas vratiti par decenija unazad, čak četiri goblena manjih dimenzija su 500 dinara (baka prodavačica reče za kilo mesa!), a tu je i malo zastrašujući klovn u potpuno neočekivanoj pozi kom je cena 40 evra!

Tri dragulja za kraj

Za kraj reportaže tu su, po običaju, tri dragulja!

Dok sam se oduševljavao ovom posudicom neko mi je dobacio da joj je verovatno namena u hemiji. Kako god, u mom domu je našla svoj novi život. Za 100 dinara sam kupio vazu visine 12cm koja ima mesta za jedan cvet, a zajedno odišu posebnom i lepom atmosferom. Radni dani biće još vedriji pošto je svoje mesto našla na radnom stolu.

Bizaran i likovan rad sa motivom mačke mi je privukao pažnju iz daleka!

Bizaran i likovan rad sa motivom mačke mi je privukao pažnju iz daleka! U drvenom ramu, prelakiran, nosi sa sobom veliku želju da se mačka verno naslika. U svojoj veštini nosi mnoge mane i neuspešnosti, ali je želja ta koja pobeđuje! Privlačan ili ne, od mene dobija čistu desetku za ogroman trud! A cena skromna – 1.500 dinara sa sve potpisom nepoznatog umetnika.

Ultimate dragulj

A sada zamislite loft, sa zidovima od cigle, sa tu i tamo gletovanim površinama i na njemu, ni manje ni više, svetleću reklamu za Loto! Ovo je zaista autentični baner za Loto iz Bavarske, ponuđen mi je za 40 evra. Kod istog prodavca u ponudi je bilo i drugih zidnih reklama, ali je ovaj svetleći Loto baner odneo apsolutnu titulu ultimativnog dragulja jesenje posete Najlon pijaci!