Savremen čovek provodi mnogo vremena u zatvorenom prostoru, lišen prirodnih boja i prirodnog svetla, pa zbog toga ne čudi da su mnogobrojni trendovi u enterijeru inspirisani prirodom.

Dnevni boravak je deo vašeg doma u kom najverovatnije provodite mnogo vremena i upravo je njemu potreban dodir prirode. Trendovi za 2020. godinu uneli su mnogo prirodnih materijala i boja u dnevni boravak, a Aparthment Therapy donosi 7 koji će vam se najviše svideti.

Nameštaj od ratana i trske

Popularnost nameštaja od ratana, trske i bambusa najbolje se može primetiti po tome što je prisutan u ponudi velikih proizvođača nameštaja. Popularnost na društvenim mrežama nije ništa manja. U dnevnim sobama sa modernim nameštaja nađe se poneki komad od ovih prirodnih materijala, često je to polica ili stočić za kafu.

Prirodne boje

Fotografija: Emilia Jane

Boja senfa, crvene gline ili zemlje? Prirodne nijanse sve su prisutnije u enterijerima koji diktiraju trendove. Bilo za koju od ovih boja da se odlučite, nećete pogrešite – dodaće sofisticirani izgled vašem dnevnom boravku. Ukoliko obojite zidove u previše tamnu boju, potrudite se da imate dovoljno prirodnog svetla ili da nameštajem u svetlijim bojama napravite balans.

Kombinovanje drveta

Fotografija: Marisa Vitale

Ko kaže da ne možete imati nekoliko nijansi drveta u vašem dnevnom boravku? Novi trendovi pozdravljaju kombinovanje tamnijih i svetlijih nijansi drveta u vašem domu. Neka se vaš pod, polica i stočić za kafu potpuno razlikuju po nijasi i po vrsti drveta. Ovakvim postupkom postićićete pravi prirodni izgled.

Kristali i kamenje

Fotografija: Adrienne Breaux

Zbirke kristala i kamenja nisu novina kada je reč o dnevnom boravku, ali u kombinaciji sa ostalim prirodom inspirisanim detaljima, vaš prostor može biti prava mala prirodna oaza. Bez obzira da li verujete u moć kristala, njihov izgled je dovoljan razlog da se nađu u vašem domu.

Prirodni motivi

Fotografija: Marcia Prentice

Tapete sa motivima iz prirode? Figure u obliku životinja? Sve su ovo detalji koje možete primetiti u enterijerima inspirisanim prirodom. Postolje za lampu može biti u obliku drveta, a sa vašeg ogledala neka visi grančica ili lišće.

Biljke

Fotografija: Carina Romano

Ono što će svakako najviše uticati na prirodni izgled vašeg dnevnog boravka su biljke. Ovo je trend koji se ne menja i gotovo je uvek prisutan u enterijerima. Možete imati pun dnevni boravak biljaka, a nemojte se ustručavati da nabavite i neke egzotčine vrste. Što više zelenila, to je boravak u prostoriji prijatniji.

Prirodni materijali

Fotografija: Esteban Cortez

Prirodne teksture sve su prisutnije u enterijerima. Prostirke od prirodnih materijala, jastuci od jute, drvene obloge na zidovima, drveni lusteri i još mnogo detalja prisutno je u dnevnom boravku. Prirodni materijali deluju umirujuće i doprinose osećaju topline, pa su odličan izbor za deo doma u kome provodite puno vremena.