Mnogi od nas nemaju mesta u stanovima za mašinu za pranje i sušenje veša standardnih dimenzija – od 60 cm. Zbog toga smo istražili ponudu uređaja na našem tržištu koji kombinuju dva uređaja u jednom i tako donosi značajne uštede u prostoru.

Ispostavilo se da samo dva proizvođača imaju plitku mašinu za pranje i sušenje veša dubine 45 cm – to su LG i Candy. Čudno je da su samo ova poznata brenda do sada prepoznali potencijal užih modela veš mašina kada ljudi sve ređe žive u stanovima u kojima ima mesta mašinu regularne dubine. Oni ne žele da troše vredan prostor u kupatilu za mašine standardnih dimenzija, ili za štrik-sušilice koje zimi uglavnom završe u dnevnoj ili, još gore, u spavaćoj sobi.

Candy: cena oko 53.000 dinara

Model Candy GVSW4 465D/2-S je mašina za pranje i sušenje veša dubine 45 cm sa kapacitetom od 6 kilograma za pranje i 5 kg za sušenje veša. Zanimljivo je ovaj model ima Smart Touch tehnologiju i mogućnost kontrole mašine putem interaktivne Candy SimplyFi aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu.

Candy GVSW4 465D/2-S: mašina za pranje i sušenje veša dubine 45 cm

LG: cena 79.990 i 84.990 dinara

LG ima čak dva modela mašine za pranje i sušenje dubine veša od 45 cm: LG F2J6HM0W i LG F2J7HG2W . Oba modela imaju iste kapacitete: 7 kg za pranje i 4 kg za sušenje. Skuplje verzije imaju steam tehnologiju, to jest, mogućnost osvežavanja garderobe uz pomoć pare.

Takođe, obe mašine imaju invertor motor koji je bolji od klasičnog jer nema kaiš na sebi. Motor je direktno povezan s bubnjem i zbog toga su značajno tiše.

LG F2J6HM0W i LG F2J7HG2W : mašine za pranje i sušenje veša dubine 45 cm

Kad smo već kod štednje prostora, jeste li videli televizor koji se urola u komodu?