Ovaj transparentni bežični OLED ekran od 77 inča otklanja uobičajena ograničenja koja dolaze sa klasičnim televizorima i ne mora da stoji uz zid.

Kompanija LG Electronics lansirala je na sajmu CES 2024 u Las Vegasu prvi na svetu transparentni bežični OLED televizor. Ovaj televizor, poznat kao LG SIGNATURE OLED T, dolazi s transparentnim 4K OLED ekranom i LG tehnologijom bežičnog prenosa video i audio signala.

S ekranom od 77 inča, uređaj je prilagođen da se lako uklopi u različite prostore. Pored obezbeđivanja visokog kvaliteta slike, OLED T se takođe ističe transparentnošću kada je isključen, što rešava problem crnog ekrana koji muti vodu dizajnerima enterijera.

Foto: LG

 

Zero Connect Box omogućava bežično povezivanje televizora bilo gde u prostoru, bez potrebe za utičnicama.

Dizajn OLED T pruža fleksibilnost u postavljanju, uključujući opcije samostalnog stajanja, postavljanja uz zid ili na zidu.

Zero Connect Box, koji je deo paketa, omogućava bežično povezivanje televizora bilo gde u prostoru, bez potrebe za utičnicama.

Osim toga, modularni dizajn omogućava dodatna prilagođavanja, uključujući dodatne police sa jedne ili obe strane.

Foto: LG

Prozirno platno

Transparentni bežični LG OLED otvara vrata novim formama zabave, pružajući dvostruko iskustvo gledanja – providno i neprozirno. Funkcije poput Always-On-Display (AOD) omogućavaju televizoru da služi kao prozirno platno za prikazivanje umetničkih dela ili video zapisa, stvarajući poseban vizuelni efekat.

S druge strane, T-Bar funkcija omogućava prikazivanje korisnih informacija duž donjeg dela ekrana, dok ostatak ostaje transparentan.

A kada će stići u Srbiju?

Za sada nije poznato kada ovaj televizor stiže u Srbiji niti koja će mu biti cena, ali sigurno je da neće biti mala. Niti može biti za jedno ovakvo tehnološko čudo.