Kuhinjske indukcione ploče koje nose naziv po jednom od najznačajnijih naučnika sa naših prostora, Nikola Tesla, osvojile su prestižnu nagradu za dizajn German Design Award za 2020. godinu.

Proizvedene od strane italijanske kompanije Elica, lidera u oblasti kuhinjskih aparata, Nikola Tesla indukcione ploče karakterišu najkvalitetniji materijali i savremena tehnologija koja pruža daleko više od onoga na šta smo navikli, kada su u pitanju ovakvi proizvodi. Svi modeli Nikola Tesla indukcionih ploča imaju ugrađen aspirator, a neki i mnogobrojne druge opcije.

Ugradna vaga?

Ova dva modela odnela su prestižnu nagradu za dizajn, a u obrazloženju o nagradama istaknut je njihov odličan dizajn, vrhunski kvalitet, lakoća korišćenja i čišćenja. Kod LIBRA modela posebnu pažnju privukla je ugradna vaga koja olakšava proces kuvanja, a FLAME model istakao se po kombinaciji plinske i indukcione ploče.

Nikola Tesla LIBRA

Libra je prva indukciona ploča koja u sebi ima vagu i koja vam omogućava da merite namirnice u loncu.

LIBRA je prva indukciona ploča koja u sebi ima vagu i koja vam omogućava da merite namirnice u loncu u bilo kom trenutku kuvanja i pri bilo kojoj temperaturi. Njen moderan dizajn i minimalistički stil lako se uklapa u svaki dom, a njene funkcionalnosti čine pripremu obroka jednostavnom i bržom. FLAME je za one koji vole tradicionalnije pripremanje hrane na plamenu, pa će ih opcija za kuvanje na gas oduševiti.

Nikola Tesla FLAME

Spajanje susednih zona

Model ONE ima sve prednosti indukcione ploče, kao što su lako čišćenje i brzo kuvanje. Međutim, kompanija Elica dodala je još neke opcije koje olakšavaju pripremanje hrane. Jedna od njih je funkcija koja spaja dve susedne zone za kuvanje i na ovaj način omogućava kuvanje u velikim loncima.

Nikola Tesla ONE

Energetski efikasan aspirator će se on paliti u zavisnosti od količine mirisa.

Aspirator je smešten je u centralnom delu i pored izvlačenja mirisa utiče na energetsku efikasnost. Povezan je sa delom za kuvanje i automatski prati informacije, tako da osoba koja priprema hranu ne mora da misli o tome kada treba da uključi ovaj sistem, već će se on paliti u zavisnosti od količine mirisa.

Model SWITCH dobio je naziv po tome što ga karakteriše središnji krug koji se lako okreće, ali je pre upotrebe gotovo neprimetan i potpuno u ravni sa pločom. Kada korisnik želi da aktivira aspirator koristi središnji krug kako bi aktivirao apsorpciju dima i mirisa. Sistem je maksimalno tih i energetski efikasan.

Nikola Tesla SWITCH

Liveno gvožđe

Savršen spoj estetike i funkcionalnosti, model PRIME izgledom sličan kao model LIBRE, u središtu ima rešetku od livenog gvožđa koja krije ventilacioni sistem. U zavisnosti od toga koliko zona za kuvanje je trenutno aktivirano, toliko će biti i aktiviran sistem za izvlačenje neprijatnih mirisa u momentu kada se uključi. Sve je automatski i maksimalno prilagođeno osobi koja priprema hranu.

Nikola Tesla PRIME

Dizajn svih Nikola Tesla indukcionih ploča potpisuje italijanski dizajner Fabrizio Crisa.

Nemačku nagradu za dizajn za 2020. godinu osvojile su i naše arhitekte.

Fotografije: Elica