Retro, zaobljeni i u pastelnim bojama – istražujemo kakav je izbor frižidera u boji na domaćem tržištu i kako ih uklopiti u enterijer.

Kada su u boji, slobodnostojeći frižideri boji mogu biti prava zvezda kuhinje ali i nosilac celokupnog dizajna enterijera baš kao u primeru stana Sonje Brstine.

Iako na prvi pogled možda pomislite da na tržištu postoje samo skupi dizajnerski brendovi sa ovakvim frižiderima, pogrešili ste. Retro frižidere u boji sada možete da pronađete kod više brendova i to u različitom cenovnom rangu.

Stoga smo istražili kakav je izbor ovakvih frižidera na domaćem tržištu.

Bitno je napomenuti da se kod ovih modela ne može okretati smer otvaranja vrata te da prilikom kupovine treba naći baš odgovarajući smer otvaranja koji vam je potreban.

Smeg: Original sa cenom

Brend kojeg se svi prvo sete kada je u pitanju frižider u boji jeste upravo Smeg. Ovo je kvalitetan i luksuzan brend koji je veoma prepoznatljiv.

Ovaj slobodnostojeći kombinovani frižider sa proizvodi u dve veličine, a dizajniran je u retro stilu pedesetih godina prošlog veka.

Osim plave boje, u ponudi je i pastelno zelena, krem, crvena, crna i bela.

Model FAB30LPB5 je visine 172 a širine 61centimera. Dubina sa ručicom za otvaranje vrata: iznosi 78 cm.

Visina većeg modela je 205 cm, širina 71, a dubina 82 cm.

Cena: manji oko 2.400 evra, veći oko 3.400 evra

kontakt

 

Amica: Tri boje, dve veličine

Ovaj slobodnostojeći kombinovani frižider sa retro izgledom ima zaobljene linije. Osim plave, u ponudi je i krem i jarko crvena.

Dimenzije manjeg frižidera su visine 181 cm, širine 55 cm i dubine  61,5 cm. Veći frižider je 187 cm, širina je ista 55 cm dok je dubina većeg nešto veća i iznosi 67 cm

Cena: manji oko 670 evra, veći oko 820 evra

kontakt

 

Gorenje: Široka paleta

I Gorenje retro frižider za trku ima. Proizvodi se u dve veličine: manja Obr i veća Ork. Dimenzije većeg frižidera su visina 194cm, širina 60 cm a dubina 66,9 cm.

Gorenje retro frižideri imaju veliki izbor boja: od zelene, plave, crvene do narandžaste, bež, braon ili neonsko zelene… Ipak, s obzirom da se ovi frižideri ređe kupuju, stanje na lageru je upitno.

Cena oko 750 evra

kontakt

 

Liebherr: Jarke boje

Umesto pastelnih, proizvođač Liebherr se ipak odlučio za jarke boje pa su na raspolaganju narandžasta, zelena ili plava. Takođe, ovaj model nema retro izgled već svedenu formu sa bočnom ukopanom ručkom za otvaranje.

Visina ovih kombinovanih modela je 186cm a širina 60 cm

Cena oko 680 evra

Primer iz prakse

A ovako je jedan frižider u pastelno plavoj nijansi osvežio izgled jednostavne kuhinje. Enterijer je dizajnirala Sonja Brstina a više o ovom enterijeru uskoro na našem portalu.

Enterijer: Sonja Brstina; Foto: Igor Conić