Možda ste ranije razmišljali kako biste voleli da televizor jednostavno nestane nakon što pogledate svoj omiljeni film ili seriju. Možda vam zaklanja pogled ili se ne uklapa u vaš enterijer. Želje su vam se upravo ispunile, jer je kompanija LG izbacila prvi televizor koji, zahvaljujući svojoj promenljivoj strukturi, može da se vrati nazad, odnosno urola u komodu.

U pitanju je 65-inčni Signature OLED TV R televizor, predstavljen početkom godine, kao jedan od glavnih noviteta na sajmu u Las Vegasu. Na prvi pogled izgleda kao da ima običan tanki 4K OLED ekran. Međutim, ekran je potpuno fleksibilan i vraća se u svoju bazu, odnosno komodu i potpuno nestaje kada ga ne koristite, što je, priznaćete, sjajna opcija.

Pogledajte kako to izgleda:

Ekran se uvuče u zvučnik, što vam omogućava da televizor stavite gde god poželite, čak i ispred police za knjige.

Proizvod predstavlja inovaciju u svetu tehnike, ali i u svetu enterijera, prenosi portal Deezen. Postavlja nove standarde i otvara vam mogućnost da svoj životni prostor organizujete drugačije. Kada na koristite televizor, ekran se uvuče u soundbar zvučnik, što vam omogućava da televizor stavite gde god poželite, čak i ispred police za knjige.

Veliki a ne zauzima prostor

Kako navode u samoj kompaniji, moderna era je diktirala tehničke trendove, koji su učinili da televizori iz godine u godinu budu sve veći. Kada ga ne koristite, on zauzima puno prostora i jednostavno dominira prostorom. S ovim novitetom na tržištu rešićete ove probleme i moći ćete da se fokusirate na druge stvari u prostoru.

Line view omogućava delimično korišćenje ekrana na kome može biti ispisano vreme ili se mogu videti vaše porodične fotografije.

Televizor možete korisiti na tri načina: Full view, Line view i Zero view. Prvi je standardni način korišćenja ovog uređaja, dok vam Line view omogućava delimično korišćenje ekrana na kome može biti ispisano vreme ili se mogu videti vaše porodične fotografije. Na ovaj način uređaj postaje savršen komad nameštaja koji dopunjuje enterijer. Zero view način rada podrazumeva potpuno odsustvo ekrana, koji se smešta u zvučnik i na taj način postaje audio uređaj.

Uskoro u prodaji

Velike kompanije se utrkuju ko će, pored što boljih tehničkih performansi, ponuditi i najbolje dizajnirane proizvode. Ovaj novitet pokazuje da je tehnika otišla korak dalje i da je potrebno staviti neke druge stvari u centar dešavanja našeg doma.

LG Signature OLED TV R je trenutno u završnoj fazi testiranja i uskoro će krenuti u proizvodnju. Cena za sada nije poznata.

Fotografije: LG Electronics