Koloritnu končanu lampu sa čeličnom osnovom, koja nosi ime Bonbon, osmislila je Ana Kraš, dizajnerka srpskog porekla, koja živi i radi u Njujorku.

Danska kompanija Hay tokom godina sarađivala je sa mnogobrojnim dizajnerima, ali i velikim brendovima. Nedavno su ostvarili saradnju sa dizajnerom Anom Kraš, koja je rođena u Beogradu. Kompanija Hay je poznata po tome što svoje dizajnerske komade prodaje u okviru MoMA muzeja u Njujorku, počela je da otvara prodavnice širom Amerike.

Lampa ima čeličnu osnovu, a končani oblik je napravljen od ručno izrađenog materijala.

Ana Kraš je ovu lampu dizajnirala još 2009. godine kao studentski projekat. Lampa ima čeličnu osnovu, a končani oblik je od napravljen ručno izrađenog materijala, prenosi Curbed.

Iako je napravljena još pre deset godina, ova dizajnerska lampa postala je poznata zahvaljujući kompaniji Hay koja na ovaj način podržava dizajnere i trudi se da njihovi proizvodi dođu do što više kupaca.

Lampa je dostupna u dve različite boje, sa toplijim zemljanim tonovima i hladnijim plavim tonovima materijala. Takođe, dostupna je i u dve različite veličine. Kompanija Hay otvara prodavnice u Americi, ali je sve proizvode moguće kupiti i putem online kupovine.

Lampa može biti podna, ali može se koristiti i kao luster.

Fotografije: Hay