Kada se spoje inženjerske veštine i kreativne discipline nastaju unikatni komadi nameštaja čelične konstrukcije, oštrih ivica i izuzetne udobnosti.

MOD Furniture predstavlja brend komadnog nameštaja koji ste sigurno već videli po brojnim beogradskim lokalima kao što su Kafeterija i mnogi drugi.

Ovaj domaći proizvođač postao je poznat među arhitektama i dizajnerima širom regiona po svom elegantnom dizajnu, kao i po kvalitetu ručno rađenog nameštaja od punog drveta.

Ali, kako stvaralački duh nema mira, isti tim kreativaca, koji predvodi arhitekta Momčilo Ostojić, proširio je asortiman proizvoda na zasebni brend pod imenom OSO Furniture.

Internacionalni i jugoslovenski modernizam bili su glavna inspiracija za novu kolekciju. U njoj prepoznajemo purističke linije i forme karakteristične za radove Le Korbizjea i drugih modernih umetnika.

Kreativni tim čine Mina Stanojkov Paunović i Momčilo Ostojić; Foto: OSO

OSO namemeštaj je baziran na uvođenju čeličnih elemenata koji nameštaju daju prepoznatljiv stil i oštrinu.

Baveći se nameštajem od punog drveta, studio dolazi do zaključka da se pored robusnih i masivnih komada na regionalnom tržištu javlja potreba za elegantnim elementima modernog i urbanog dizajna. Ovu potražnju je bilo neophodno zadovoljiti novom ponudom i kolekcijom.

“Samo par komada podseća na Ex Y- dizajn… kod većine ostalih komada smo se trudili da ne podseća ni na šta viđeno do sad, barem na Balkanu” ističe arhitekta Ostojić.

Prateći potrebe i zahteve klijenata i tržišta, studio se ovog puta odlučio za sasvim novi pristup baziran na uvođenju čeličnih elemenata koji nameštaju daju prepoznatljiv stil i oštrinu.

Ručno rađeni metal zbog tehnike obrade i varenja obično je bio rezervisan za industrijski stil nameštaja, zato je interesantno to što smo mi uspeli da postignemo dizajn u metalu koji se ne kategoriše kao isti”- navodi naš sagovornik.

Kvalitetni materijali za dugu ekspolataciju nameštaja

Kako bi nameštaj dobio liniju sofisticiranosti, pored čvrstine koju čelik pruža, osnovni elementi oplemenjeni su drugim prirodnim materijalima kao što su drvo, tekstil i kamen. Njihovim skladnim povezivanjem svaki komad OSO nameštaja postaje jedinstveni enterijerski detalj.

U većini slučajeva, OSO nameštaj je napravljen od čvrstog čelika, dok se za tapacirane elemente koriste visoko kvalitetne tkanine sa izraženom teksturom. Klijenti na raspolaganju imaju širok spektar izbora u pogledu štofa, kože, završne obrade metala ili drveta.

Nasloni za ruke, delovi sedišta i ploče stolova od punog drveta daju celoj kolekciji toplinu i povezuju OSO brend sa MOD nameštajem od kog je sve počelo.

Nameštaj od metala skladno se uklapa u enterijere modernog ili tradicionalnog dizajna; Foto: OSO

Izdvajamo iz ponude: Nikka, Moi i Otta

Svaki komad ovog brenda može da se koristi u opremanju prostora raznih namena: stambenih, poslovnih i ugostiteljskih. Naime, u svojoj ponudi OSO ima širok asortiman fotelja, barskih stolica i noćnih stočića.

Barske stolice se naročito izdvajaju svojom elegancijom. Zanatski oblikovano sedište i laserski sečeni nogari stolice NIKKA spajaju tradicionalno sa novim. S druge strane, osnovne karakteristike barske stolice HA su dobre proporcije i jednostavna forma.

Klub i pomoćni stolovi se ističu kako formom, tako i specifičnim odabirom kamena. Svojim oblikovanjem naročito se izdvaja model MOI. Njegova skulpturalna metalna baza oplemenjena je prirodnim mermerom.

Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO

Klub i pomoćni stolovi se ističu kako formom, tako i specifičnim odabirom kamena.

Fotelje se svojim dizajnom ipak izdvajaju kao najatraktivnije. Model OTTA je inspirisana prirodom. „Zaobljene konture metalnih delova i tapaciranih elemenata unose u svoki prostor dozu nežnosti i sofisticiranosti“ – navode dizajneri.

Model ALTA izdvaja se svojim dinamičnim izgledom ali i živim bojama. Svojom jedinstvenom formom i karakterističnom kombinacijom materijala i tonova savršen je dodatak svakog enterijera.

Fotelja OTTA jedna je od najpopularnijih modela; Foto: OSO

Koje su cene, rokovi i gde kupiti

U zavisnosti od modela, cene fotelja se kreću u rasponu do 300 do 500 evra. Barske stolice se kreću u rasponu od 150 do 250, dok klub stolovi koštaju od 300 do 500 evra. Rok isporuke je od 30 do 45 dana.

Komade OSO nameštaja možete pogledati u izložbenom salonu na Vračaru u Skerlićevoj 8, u Beogradu, svakog radnog dana od 9 do 17h.

OSO izložbeni salon nije dizajniran kao prodavnica nameštaja, već je opremljen na takav način da se osećate udobno kao da ste kod kuće.

Više detalja o OSO nameštaju, dostupnim modelima i materijalima možete pogledati na njihovoj web stranici oso.furniture.

Foto-album

Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO
Foto: OSO