Pantone predviđa najdosadniju boju godine ikad.

Pantoneova Boja godine proglašenje je koje se čeka sa velikom radošću. Sugeriše kvalitete na koje bi trebalo da obratite pažnju, te toj mešavini nadene simboličku nijansu koja ih povezuje.

Sećate li se sveprisutnosti millenial pink ružičaste? Tri godine otkako je Pantone 2016. godine klimnuo glavom kao it boji, još uvek se nalazi na majicama sa izlizanim printovima, piše Elle.

Godine 2020. to će biti nešto dosadnija nijansa, u pitanju je “klasično plava” – broj 19-4052. Rečima Mirande Priestly – „Groundbreaking!“.

Prvi komadi

“To je boja koja predviđa što će se sledeće dogoditi”, rekla je Laurie Pressman, potpredsednica Instituta za boje Pantone koja bira Boju godine. “Što će nam doneti budućnost dok odlazimo u večernje sate?”

Ono što najviše smeta oko izbora za boju 2020. nije da je ružna – o ukusima se, naravno, ne raspravlja – već je prosto i jednostavno dosadan. Što je možda i gori zločin. Čak je i izbor za 2018. godinu, parma ultra ljubičaste, ipak pokrenuo neku raspravu.

Ipak, to ne znači da ova boja neće biti prihvaćena. Naprotiv, klasično plavu viđaćemo sigurno cele sledeće godine, a proizvođači nameštaja već su izbacili svoje modele.

Klasično plavi nameštaj; Foto: Jetclass
Foto: DelightFULL
Foto: DelightFULL

Pogledajte i ovo: