Verujemo da ste na internetu često viđali šaljive fotografije na kojima je prikazan bračni krevet podeljen vertikalnom linijom na nejednake delove na kojima piše njegova i njena strana. Ova šala i još mnogo drugih stvari vezanih za spavanje u zajedničkom krevetu, nekim ljudima predstavlja ozbiljan životni problem.

Kompanija Ford, gigant u svetu automobilske industrije, rešila je da znanje i iskustvo stečeno proizvodnjom automobila pretoči u jednu novu oblast – proizvodnju kreveta. I to ne bilo kakvog kreveta, nego onog koji će vam olakšati spavanje s partnerom.

Pogledajte kako izgleda krevet kompanije Ford:

Ovaj krevet „brani“ partnere jednog od drugog, odnosno od onog koji u toku noći zauzme veći deo kreveta, previše se pokreće i gura „žrtvu“ na samu ivicu.

Kako prenosi portal Fast Company, ovaj komad nameštaja, koji svakodnevno koristimo, dizajniran je tako da „brani“ jednog partnera od drugog, odnosno od onog koji u toku noći zauzme veći deo kreveta, previše se pokreće i gura „žrtvu“ na samu ivicu.

Ovo predstavlja vrlo ozbiljan problem, a po nekim statistikama čak 30% Amerikanaca se razvodi zbog ovih i sličnih problema tokom spavanja.

Beskonačni dušek

Krevet kompanije Ford može da ublaži deo ovih problem, a trik je u dušeku koji se ponaša kao pokretna traka i može da pomeri bilo koga ko spava na njemu uz pomoć električnih motora. Unutar dušeka nalaze se senzori koji mere pritisak i na osnovu toga prate položaj dvoje ljudi na krevetu. Kada se jedna osoba pomeri i počne da gura drugu ka ivici kreveta, kompjuter uključuje elektromotore koji kotrljaju dušek u drugom pravcu i na taj način stavljaju par ponovo u centar, ostavljajući dovoljno prostora sa obe strane.

Fordovi noviteti

Krevet je treći u nizu proizvoda koji je Ford najavio, prvi je kućica za pse koja je izolovana od buke, a drugi je krevetac za bebe dizajniran tako da uspavljuje simulirajući kretanje i zvuk automobila. Dizajnerski pečat za ova tri proizvoda dala je španska kompanija Espada y Santa Cruz. Ova promena je u skladu s težnjama kompanije da se probiju u drugim sferama života i da ne ostanu dominantni samo u automobilskoj industriji.

Nažalost ovaj krevet nije dostupan za kupovinu, ram kreveta koji je napravljen od plute i drveta i inspirisan izgledom puta je jedinstven i napravljen samo za ovaj prototip. Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo i vidimo da i će se neki proizvođač nameštaja opredeliti da proizvodi ovako nešto. Do tada pogledajte prototip Fordovog kreveca za bebe. Kad malo bolje razmislimo, nije li ipak ovo izum koji vas može spasiti od razvoda? Bilo kako bilo, Ford misli na vaš brak.

Fotografije: Ford Europe