Lakše za rukovanje, prenos i transport, modularne sofe namenjene su svima onima koji žele da svoj prostor učine jedinstvenim – i pritom to vole da rade često.

Modularne sofe postaju sve popularniji izbor korisnika, arhitekata i dizajnera kojima je potreban praktičan i prilagodljiv nameštaj za njihov stambeni ili poslovni prostor.

Kao vrsta modularnog nameštaja, ove sofe se sastoje od više različitih delova ili modula koji se međusobno uklapanju. Pojedinačni elementi mogu se kombinovati na više načina, pružajući veću fleksibilnost. Takođe, modularne sofe korisnicima pružaju daleko veću personalizaciju nego što je to slučaj kod komadnog nameštaja.

U ovom članku vam donosimo sve što trebate da znate o modularnim sofama i modularnim ugaonim garniturama. Odgovaramo na pitanja zašto su one tako popularne, koja im je cena i gde ih možete kupiti. Naša stručna sagovornica bila je Saška Tomić iz novosadskog salona NAŠ NAMEŠTAJ.

Sofa Bon Bon u stambenom prostoru; Foto: Saloni

Glavne prednosti modularnih sofa

Kao što im samo ime kaže, modularne sofe su poseban tip nameštaja koji se sastoji od modularnih delova koji se mogu spajati i razdvajati na različite načine.

Ovi delovi obično uključuju ugaone elemente, module za sedenje, module sa naslonima za ruke, module sa naslonima za leđa, module na razvlačenje ili umetne elemente.

Glavna prednost leži upravo u njihovoj modularnosti i prilagodljivosti. Osnovne elemente možete postavljati u različite konfiguracije pema vašim potrebama, dimenziji i veličini prostorije.

Odlično se uklapaju u velike i male prostorije; poslovne, stambene ili ugostiteljske prostore.

Sofa Valencia u velikoj prostoriji; Foto: Saloni

Delovi sofe se obično jednostavno povezuju pomoću ugrađenih mehanizama ili jednostavnih spojnica.

Transport modularnih sofa daleko je jednostavniji u poređenju sa tradicionalnim komadnim nameštajem. Modularni nameštaj se sastoji od više elemenata koji se lako mogu rastaviti.

Ovi delovi su obično manjih dimenzija i lakši za rukovanje, prenos i transport, što je posebno važno kada je nameštaj potrebno preneti kroz uske prolaze ili uz stepenice.

Montaža modularnog nameštaja najčešće ne zahteva specijalne alate i posebne veštine. Delovi se obično jednostavno povezuju pomoću ugrađenih mehanizama ili jednostavnih spojnica.

Sofa Morocco u stambenom prostoru; Foto: Saloni

Jedinstveni detalji svakom elementu

Na početku razgovora, Saška Tomić navodi da je “Naš nameštaj” uvoznik i distributer luksuznog nameštaja renomiranih evropskih i svetskih proizvođača.

„Komadi vrhunskog dizajna, odličnog kvaliteta i jedinstvenog stilskog izražaja plene posebnim senzibilitetom i namenjeni su svima onima koji žele da svoj prostor učine jedinstvenim“ – kaže naša sagovornica i dodaje:

„Najfiniji materijali, usklađene boje i jedinstveni detalji svakom elementu daju pečat i izdvajaju ga od svih drugih, dostupnih na našem tržištu“.

Sofa Valencia predstavlja optimalan spoj komfora i estetike; Foto: Saloni

Pored nameštaja, kupci u ovom novosadskom salonu mogu da pronađu i jedinstvenu i autentičnu rasvetu.

Saznajemo i da “Naš nameštaj” sarađuje sa brendovima “Saloni”, “Dawood” i “Papell”, a u ponudi imaju komadni nameštaj izuzetnog kvaliteta, namenjen opremanju čitavog doma, poslovnog prostora, restorana i drugih ugostiteljskih objekata.

Pored nameštaja, kupci u ovom novosadskom salonu mogu da pronađu i jedinstvenu i autentičnu rasvetu.

Bon Bon sofa u ambijentu s podnom rasvetom; Foto: Saloni

Veća mogućnost za često preuređivanje prostora

Kako navodi Saška Tomić, modularne i klasične sofe se razlikuju, pre svega, po dizajnu i broju elemenata od kojih su sačinjene.

Za razliku od standardnih sofa, koje se sastoje od jednog komada, modularne su sastavljene iz više elemenata koji formiraju celinu. Premeštanjem modula, sofa se transformiše i prilagođava prostoru.

„Funkcionalna prednost ovog tipa sofe je jednostavnije prenošenje, što korisnicima daje veću mogućnost za često preuređivanje prostora. Takođe, pružaju više prilike za iskazivanje kreativnosti premeštanjem modula i uklapajući ih u zamišljeni ambijent“ – kaže Tomić.

Bon Bon sofa – pogled sa visine; Foto: Saloni

Bon Bon sofa je prepoznatljiva po zaobljenoj formi, koja je neizostavan trend u svetu dizajna.

Što se tiče najpopularnijih komada modularnih sofa u asortimanu salona „Naš nameštaj“, u Top 3 se nalaze modeli Bon Bon sofa, Valencia sofa i Morocco sofa.

“Bon Bon sofa je prepoznatljiva po zaobljenoj formi, koja je neizostavan trend u svetu dizajna. U isto vreme je kompleksna i prilično jednostavna, čime odaje utisak mistike koja pridobije kupca već pri prvom susretu“ – objašnjava Tomić.

Bon Bon sofa pridobija kupca već pri prvom susretu; Foto: Saloni

Vanvremenski dizajn sofe Valencia

Sledeća u Top 3 je Valencia sofa, koja predstavlja optimalan spoj komfora i estetike, a odlikuju je pažljivo kombinovana tekstura, kvalitetni materijali i vanvremenski dizajn, oplemenjen savremenim pristupom i modernim detaljima.

Morocco sofe predstavljaju izbor ljubitelja modifikovane klasike, sa kojom ne postoji prostor za grešku.

Tu su i Morocco sofe, koje odlikuju nenametljiv dizajn, umirujuća forma i prikladni detalji koji oplemenjuju dnevni boravak i daju mu neophodnu toplinu i osećaj doma.

„Morocco sofe predstavljaju izbor ljubitelja modifikovane klasike, sa kojom ne postoji prostor za grešku“ – naglašava naša sagovornica.

Sofa Morocco u stambenom enterijeru; Foto: Saloni

Prosečna cena do 350.000 RSD

Na kraju, dolazimo i do cene, koja u salonu „Naš nameštaj“ zavisi prvenstveno od dimenzija modularnih garnitura.

„Prosek cene naših najprodavanijih garnitura je od 300.000 do 350.000 dinara. Dakle, ovo je cena za dimenzije koje kupci najčešće biraju za opremanje svojih stanova“ – ističe Saška Tomić.

Što se tiče roka isporuke, on iznosi od 50 do 70 dana od datuma uplate avansa.