Neki klijenti jasno znaju šta žele, a to često ume dosta da odredi u kom pravcu će izgledati enterijer. U ovom slučaju nije bilo dvoumljenja, bitno je bilo da dominira plava boja, a na dizajnerima enterijera je bilo kako će da ublaže njenu hladnoću.

Italijanski arhitektonski studio DVDV renovirao je stan koji se nalazi u južnom predgrađu Milana. Zbog specifičnosti i dominacije ove dve komponente, projekat su nazvali „plavo i betonsko“, prenosi Designboom.

U pitanju je dupleks koji na gornjem spratu ima spavaću sobu a terasom, a donji sprat se može posmatrati kao poseban trosoban stan. Oba dva dela povezana su metalnom konstrukcijom koja dominira prostorom i dosta ga određuje u estetskom smislu.

Fotografija: Alessio Tamborini

Tamno plavi, sivi, betonski i metalni materijali doprineli su savremenom izgledu prostora, a drvo je dalo toplotu.

Prostor je dizajniran tako da omogući što više svetlosti i što bolji pogled naokolinu. Većina vertikalnih pregrada je zastakljena zastorima koje obezbeđuju privatnost noću. Paleta boja i materijala pažljivo je odabrana tako da se dopunjuje, ali i odgovara zahtevima klijenta.

Fotografija: Alessio Tamborini
Fotografija: Alessio Tamborini
Fotografija: Alessio Tamborini
Fotografija: Alessio Tamborini

Valoviti aluminijum

Zbog specifičnosti enterijera, skoro sav nameštaj dizajniran je po meri, korišteni su modularni paneli i police. Sto za ručavanje načinjen je od orahovog drveta sa četiri mesingana stupa različitih dimenzija koji prolaze kroz drvenu ploču. Iznad kuhinjskih elemenata nalazi se ispresavijana mesingana lampa sa svetlećim panelima, a vrata kuhinje izrađena su od valovitog aluminijuma. Nesvakidašnji dizajn ovih predmeta potpisuje Vico Magistretti, poznati italijanski arhitekta i dizajner.

Fotografija: Filippo Morano 

Pogledajte kako izgleda mirni deo stana stana.

Fotografija: Floriana Onidi
Fotografija: Floriana Onidi
Fotografija: Massimiliano Lowe