Tražite inspiraciju za uređenje vaše dnevne sobe? Možda je najbolje krenuti od najdominantnijeg komada nameštaja – TV police!

Korišćenje prirodnih materijala u enterijeru će dati toplinu samoj prostoriji. Tako je i italijanski proizvođač Spar dizajnirao TV komode u kombinaciji jednobojnog materijala i prirodne, naglašene teksture drveta. Više pojedinačnih elemenata kombinuju se u formama otvorenih i zatvorenih polica i komoda.

Pored niskih, zatvorenih, elemenata na kojem stoji televizor, na visinu radnog stola postavljena je ploča za odlaganje ili za lepu stonu lampu. Iznad TV-a su uglavnom preporučuju police okačene na zid.

Zajedničko za sve modele jeste da nema vidnih ručkica kao i da su police jednostavnih geometrijskih formi.

Zajedničko za sve modele jeste da nema vidnih ručkica kao i da su police jednostavnih geometrijskih formi.

Zanimljivo je koso sečeni frontovi koji elemente čine poluotvorenim i stvara dinamičniji izgled police.

Manji broj modela komoda je konzolno okačen na zid. Elementi ispod televizora uglavnom stoje na podu sa minimalnom soklom koja dopušta otvaranje ladica.

Nameštaj za dnevnu sobu je uglavnom izveden u neutralnim nijansama

Nameštaj za dnevnu sobu je uglavnom izveden u neutralnim nijansama. Bela, bež ili sivi elementi se kombinuju sa drvetom u boji jasena, hrasta ili oraha. Police za dnevnu sobu možete izvesti od jeftinijih materijala kao što je univer ili kvalitetnijih i naravno skupljih kao što je MDF u bojenoj i furniranoj varijanti.

Važni su detalji

Ne zaboravite da ukoliko imate otvorene police, detalji koje stavljate na njih su bitni koliko i sam dizajn police. Zbog toga, predlažemo par upečatljivih i kvalitetnih dekorativnih elemenata umesto velikog boja sitnih i neupadljivih memorabilija.

Hrabrije rešenje

Ako ipak želite da unesete boju i da zaobiđete jednostavne neutralne nijanse, jednu od polica možete izvesti u jarkoj boji: žutoj, plavoj ili nekoj koja se uklapa uz ostatak vašeg nameštaja. Ovo je svakako hrabrije rešenje…

Pogledajte još nekoliko zanimljivih primera polica:

Foto: Spar.it