Želeći da naprave autentičan i neobičan izgled svoga doma, mnogi inspiraciju pronalaze u ranijim epohama. Izgled jednog apartmana smeštenog u Brazilu vratiće vas nekoliko decenija u prošlost.

Arhitekta Nildo José dobio je zadatak da apartman jednog poslovnog čoveka pretvori u udobno mesto, koje će svojim izgledom biti autentično i lišeno bilo kakvih šablona. Klijent je bio spreman da napravi velike promene u prostoru zarad komfora i udobnosti.

Kako prenosi ArchDaily pri redizajniranju apartmana od 130 kvadratnih metara, arhitekta je uzimao u obzir bogat društveni život klijenta i da će u ovom prostoru vreme često provoditi veliki broj ljudi.

Retro, ali i moderno

Nakon što je saslušao želje klijenta, arhitekta je odlučio da se okrene retro stilu i inspiraciju pronađe u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog veka. Ipak, pri radu na ovom enterijeru Nildo José nije odustao od savremenih detalja koji su prisutni u njegovom radu.

Arhitekta je odlučio da se okrene retro stilu i inspiraciju pronađe u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog veka.

Glavni cilj bio je učiniti prostor takvim da odaje utisak dobrodošlice i da onaj ko kroči u njega poželi tu dugo da ostane. Dnevni boravak, trpezarija i kuhinja su prostrani, svetli i sa detaljima u veselim bojama. Sivu sofu u dnevnom boravku dopunjuju roze retro fotelje i stil celokupnog nameštaja je igra između retro i modernog. Polica sa knjigama u uglu, zajedno sa udobnom kožnom sofom predstavlja kutak za čitanje ili odmaranje.

Modularni zid

Socijalni prostor od prostora za odmaranje odvojen je drvenim modularnim zidom, koji se sastoji od 4 pokretna dela i vrlo lako spaja i razdvaja prostor. Kada ima potrebe za tim ceo apartman može biti potpuno otvoren i bez pregrada.

Socijalni prostor od prostora za odmaranje odvojen je drvenim modularnim zidom, koji se sastoji od 4 pokretna dela.

Ovaj drugi deo stana, skriven iza drvenog zida uređen je na malo drugačiji, suptilniji način. Ovde je manje prisustvo boja, oblici su jednostavniji i sve je prilagođeno nameni ovog prostora, a to je odmaranje i intima. Kako bi se stvorio osećaj što većeg prostora, vrata na kupatilu i plakarima su providna.

Dodir retro stila i modernog uređenja učinio je ovaj stan autentičnim prostorom gde će klijent uživati u da provodi vreme sam i sa svojim prijateljima.

Pogledajte još fotografija: