Ono što čini ovu vilu interesantnom jeste njeno enterijersko rešenje koje se prepliće se eksterijerom. Naime, iz dnevne sobe omogućen je pogled na bazen koji se nalazi u dvorištu.

U istarskom gradiću Bale, nedaleko od Rovinja, smestila se Villa Giuseppe poznatog hrvatskog dizajnera Borisa Ružića. Reč je objektu veličine 220 kvadrata u kojem su se smestile tri spavaće sobe, kuhinja s trpezarijom, dnevni boravak, spa prostorija sa saunom i tuš kabinom… Okružuje je veliki plac koji je s tri strane ograđen visokim kamenim zidom, a stanare od znatiželjnih pogleda s prednje strane skrivaju čempresi, piše Gradnja.

Foto: Koridor 27

Najupečatljiviji deo ovog savremeno arhitektonsko i dizajnerskog dela na Jadranu je pogled na bazen… i to iz dnevnog boravka!

Najupečatljiviji deo ovog savremeno arhitektonsko i dizajnerskog dela na Jadranu je pogled na bazen… i to iz dnevnog boravka! Bazen svojom prozračnošću stvara spektakularne scenografske prizore u enterijeru.

– U prizemlju se nalazi koncept otvorenog prostora s kuhinjom, trpezarijom i dnevnim boravkom, čiji moderni vizual upotpunjuje otvor/pogled na bazen. Do galerije na spratu vode minimalističke dizajnerske stepenice, a otvoreni prostor pruža se dalje u sobe s pogledom na četiri strane sveta – pojašnjava Ružić.

Foto: Koridor 27

Prirodni materijali

U vili su korišćeni prirodni materijali poput drveta, kamena, metala, lanenih tkanina, kože i slično, što asocira na tradiciju, klasiku i prošlost, ali u novoj formi, kroz novi dizajn ili redizajn. Boje i teksture su na prvi pogled jednostavne i umirujuće, prirodni tonovi i čiste površine osnova su za udobnost u bilo koje godišnje doba.

Foto: Koridor 27
Foto: Koridor 27

Fotografije: Koridor 27 

Ostale fotografije pogledajte na portalu Gradnja.rs.