Da li ste jedna od onih osoba koja preteruje sa brojem polica? Sve znamo, uvek ima nešto novo da se stavi na njih, nove knjige, fotografije, suveniri… Ipak, police zauzimaju dosta prostora i ponekad poželite da ih sklonite.

Vođen razmišljanjima o tome kako bi bilo dobro imati policu koju možete koristiti onda kada vama odgovara, arhitekta Artem Zakharchenko-Halytskyi dizajnirao je sistem modularnih polica. One su napravljene od malih drvenih daski koje mogu stajati uspravno na zidu ili polegnuto kada za tim ima potrebe.

Pored praktične, police imaju i estetsku funkciju, a Zakharchenko studio je u fazi eksperimentisanja sa materijalima i bojama za ovaj proizvod, prenosi Dezeen.

One su napravljene od malih drvenih daski koje mogu stajati uspravno na zidu ili polegnuto kada za tim ima potrebe.

Drvo i metal za fleksibilnost

Police su napravljene od drvenih dasaka koje su ugrađene na metalnu šipku pomoću koje se pričvršćuju za zid, ali i koja im omogućava mobilnost. Moguće je pomerati ih i gore i dole. Magneti koji su stavljeni u drvene delove omogućavaju da se polica zaključa u položaju koji vama odgovara.

Proizvode se u pet različitih širina i dve dubine kako bi se što bolje prilagodili različitim prostorima i namenama. Studio je kupcima ostavio mogućnost da odrede vrstu drveta, kao i da li žele neke dodatke poput ogledala, kutija za odlaganje ili mogućnosti ugradnje stola.

Garderober od polica?

Zbog svoje promenljivosti, ovaj proizvod se može koristiti i kao garderober sa prostorom za odlaganje odeće, ali i u kuhinji ili dnevnom boravku. Takođe, može biti odličan i praktičan dodatak radnom prostoru.

Krajnji cilj studio bio je da stvori proizvod koji je univerzalan i zadovoljava različite potrebe, uz jednostavan dizajn i maksimalnu funkcionalnost.