Ovo su brendovi dekorativne rasvete sa domaćeg tržišta kod kojih možete pronaći veliki broj modela bežičnih stonih lampi.

Potrebno vam je prigušeno osvetljenje koje će u vaš ugostiteljski prostor uneti dubinu i prijatnu armosferu? Ili želite malu stonu lampu koja će biti cool dizajnerski komad u vašem prostoru?

Prednost lampi na baterije je to što nisu vezane za utičnicu, te im kablovi nisu potrebni. Ovi modeli stonih lampi postali su izuzetno popularni u poslednjih nekoliko godina. Naročito se koriste kod opremanja ugostiteljskih enterijera, kao što su kafići i restorani. 

Prednost lampi na baterije je to što nisu vezane za utičnicu, te im kablovi nisu potrebni.

Pored primarne funkcije osvetljivanja, dekorativna rasveta utiče na percepciju veličine prostora i (što je najvažnije) na naše emocije i raspoloženje. Stoga je važno da se ovaj tip rasvete pravilo odabere.

Za vas smo izdvojili pet brendova dostupnih na domaćem tržištu, koji u svom prodajnom asortimanu imaju stone bežične lampe. U pitanju su Novo Lux, GIR Store, Struja i Artemide. U daljem delu predstavljamo vam naše favorite.

U šoping sa arhitektom:

1. NOVO LUX – model OLIVIA

Olivia stona lampa dolazi u crnoj i beloj boji, a njene dimenzije iznose 11 x 35 cm cm. Poseduje mogućnost dimovanja i spada u outdoor rasvetu, što znači da je pogodna za postavljanje u letnjim baštama, kao i enterijerima kafića i restorana.

Cena: 15.960,00 RSD

Olivia stona lampa ima mogućnost dimovanja; Foto: Novo Lux

 

2. NOVO LUX – model OFELIA

Kao i model Olivia, Ofelia stona lampa je idealna za eksterijere poput bašta i terasa. Dostupna je u dimenziji 10 x 29 cm i to u beloj, bež i maslinasto zelenoj boji. Karatkerišu je naglašena pečurkasta “kapa”, sveden dizajn i zaobljene ivice. 

Cena: 15.966,00 RSD

Ofelia je idealni model lampe za bašte i terase; Foto: Nova Lux

 

3. GIR STORE – model MERIDIAN

Ova stona lampa zvonastog oblika, dimenzija 20,9 x 26 cm, izrađuje se u čeliku, mesingu, crnoj i bež boji. Predstavlja lako prenosivo rešenje za osvetljenje koje može da se priguši i koje funkcioniše u različitom broju prostornih postavki.

Cena: 24.200,00 RSD

Maridian stona lampa izrađuje se u čeliku, mesingu, crnoj i bež boji; Foto: GIR Store

 

4. GIR STORE – model EASE PORTABLE LAMP

Dimenzija 13.2 x 21.5 cm, ova lampa upečatljive pečurkate forme, svojom vodootpornošću pogodna je ne samo za spavaću sobu ili kutak za čitanje već i spoljašnje uslove. Model dolazi u svetlo sivoj, crnoj, bež i nasoj omiljenoj svetlo plavoj boji. 

Cena: 23.520,00 DIN

Ovaj model lampe ima upečatljivu pečurkastu formu; Foto: GIR Store

 

5. STRUJA – model ASTERIA MOVE 

Asteria je takođe još jedna outdoor lampa koja se može pronaći u čak devet različitih boja, što je čini prilagodljivom raznolikim enterijerima, ali i eksterijerima. Dimenzija 20.0 x 30.,6 cm, ova stona lampa izrađuje se u kombinaciji čelika i aluminijuma. 

Cena: 18.560,00 RSD

Asteria Move stona lampa dolazi u čak 9 različitih boja; Foto: Struja.rs

 

6. STRUJA – model EASY PEASY

Ova simpatična staklena lampa, u obliku ljudske figure, dolazi u tri različita modela: Flamingo, Chestnut i Kelp. Svaki model pravi u već predodređenoj kombinaciji boja. Njene dimenzije iznose 6.0 x 23.3 cm. Kao takve, one predstavljaju prava mala umetnička dela. 

Cena: 30.450,00 RSD

Ove stone lampe izdvajaju se svojom neobičnom formom; Foto: Struja.rs

7. ARTEMIDE – model GOPLE

Gople poseduje mogućnost dimovanja na tri nivoa i pritom je “outdoor friendly”. Svojim neutralnim izgledom idealno se uklapa, kako u stambene, tako i u ugostiteljske enterijere. Punjenje se odvija preko USB-C Porta i to za svega 3h. Njene dimenzije iznose 13.0 x 26.7 cm.

Cena:  29.560,00 DIN

Gople stona lampa poseduje mogućnost dimovanja; Foto: Artemide

 

8. ARTEMIDE – model CURIOSITY

Ova lampa minimalističkog dizajna nudi opciju da na nju postavite dekoraciju u vidu cveća ili možda sitnica koja će lampi pružiti autentičnost. Dimenzija od 18 x 36 cm sa bazom i projektorom od aluminijuma i tehnopolimera, i mesinganim okvirom. Dolazi u crnoj boji.

Cena: 54.590,00 DIN

Curiosity stona lampa je izrazito minimalističkog dizajna; Foto: Artemide

Zanima vas rasveta? Pogledajte i ovo: