Proizvođači nameštaja od punog drveta Artisan, Floem i GIR otkrivaju nam svoje najprodavanije komade trpezarijskih stolova i stolica, kao i njihove cene.

Izbor pravog nameštaja za trpezariju ponekad može biti komplikovanije nego što ste mislili. Trpezarijske stolice potrebno je uklopiti sa trpezarijskim stolom, a sve to zajedno sa enterijerom stana u celini.

Ukoliko niste sigurni u pravi izbor, onda vam preporučujemo da se oslonite na primere najbolje prakse. U tu svrhu, kontaktirali smo tri proizvođača nameštaja od punog drveta u želji da saznamo koji su to njihovi najprodavaniji komadi trpezarijskih stolova i stolica, kao i koje su im cene.

U narednim delovima članka, istražićemo detaljnije karakteristike njihovih „best buy“ proizvoda, materijale od kojih se prave, cene i rokove isporuke, a kako bismo vam pomogli da pronađete savršen komad nameštaja za vašu trpezariju.

Trpezarijski set se može sastojati i od kombinacije stola, stolica i klupe; Foto: Floem

ARTISAN

Artisan je specijalizovan za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog nameštaja od masivnog drveta, modernog dizajna. Insistiranje na ručnom radu je ono što ih izdvaja od drugih proizvođača.

Kompanija je osnovana 2007. godine zahvaljujući ljubavi i posvećenosti porodice Ćostović prema obradi drveta i znanju sticanom više od 60 godina. Izvozno su orjentisani  (97%) i nameštaj njihovog brenda možete kupiti u 65 zemalja širom  sveta.

Najviše svetskih nagrada dobili su za stolice Neva i Neva Light, a najnagrađivaniji trpezarijski sto je Latus.

Materijali, rokovi i cena

„Svi naši artikli se rade od punog drveta i kupac može da bira 7 različitih vrsta drveta (američki orah, evropski orah, hrast, jasen, brest, javor i trešnja). Završni premazi se rade od prirodnih ulja. Za tapacirani nameštaj se koriste tri ranga najkvalitetnijih svetskih tekstila i kože“ – navode iz Artisana.

Cene stolica se kreću u rangu od 400 do 900 EUR (u zavisnosti od vrste drveta i vrste tapacirunga). Trpezarijski stolovi su od 1000 EUR pa na više (proizvode stolove i preko 350 cm dužine).

U ponudi imaju i radne stolove, konzole, klub stolove, krevete, komode, fotelje, dvosede i trosede. Rok isporuke je tri meseca.

Neva stolica, Foto: Artisan
Neva stolica, Foto: Artisan
Neva Light stolica, Foto: Artisan
Neva Light stolica, Foto: Artisan
Latus sto, Foto: Artisan
Latus sto, Foto: Artisan

 

FLOEM 

Floem je brend koji je nastao 2019. godine kao rezultat spajanja vizija dvoje autora, Milene Jovanović i Filipa Vukosavljevića. Inspirisan skandinavskim dizajnom, Floem se ističe na našem tržištu kao ponuđač nameštaja od masivnog drveta domaće proizvodnje. 

Najtraženiji modeli trpezarijskih stolica u njihovoj ponudi su klasična, bezvremena stolica Thina i nešto modernija stolica Orbita

Kada su u pitanju trpezarijski stolovi, ističe se kružni model Amalgamate kao jedan od najprodavanijih komada. Tu je i klasičan pravougaoni sto iz Thina kolekcije, kao i ovalni sto iz Val kolekcije.

Materijali, rokovi i cena

“Naši proizvodi se izrađuju od visokokvalitetnog punog drveta hrasta, evropskog parenog oraha ili jasena. Kupcima pružamo mogućnost da biraju između prirodne boje drveta ili bajcovanja u širokom spektru nijansi koje imamo u ponudi” – navode za naš portal i kompanije Floem.

Što se tiče okvirnih cena i rokova isporuke, cene stolica variraju između 25.000 i 42.850 RSD, u zavisnosti od odabranih materijala.

Za stolove, cene se kreću od 52.550 do 227.740 RSD, zavisno od modela, dimenzija i vrste drveta koji se odaberu. U Floem kolekciji drvenog nameštaja možete pronaći široki izbor trpezarijskih, klub i radnih stolova.

Thina stolica; Foto: Floem
Thina stolica; Foto: Floem
Orbita stolica; Foto: Foem
Orbita stolica; Foto: Foem
Amalgamate sto; Foto: Floem
Amalgamate sto; Foto: Floem

 

GIR

GIR je domaći brend čiji se nameštaj od punog drveta izrađuje u Kraljevu, ali i još dosta toga: concept store sa selekcijom komada vodećih evropskih brendova, kafe pridružen salonu, kao i onlajn prodavnica nameštaja i kućnog aksesoara.

Njihova dva najveća klasika su trpezarijska stolica Brida, čiji dizajn potpisuje Grupa Studio, a koja dolazi u varijanti sa i bez rukonaslona, i sto Klin, iza čijeg dizajna stoji studio Numen/For Use.

Oba rešenja su međusobno kompatibilna, a komadi su startu formirani kao udobni i laki za korišćenje, a zatim i izvedeni do savršenstva od punog drveta, na najsavremenijim mašinama i veštom rukom majstora. Uz njih, neki od najvoljenijih modela za su trpezarijske stolice i stolovi linije Bok, brenda Ethnicraft.

Materijali, rokovi i cena

Prilikom izrade nameštaja u najvećoj meri koristi se puno drvo, najčešće masiv hrasta, za komade u natur završnici, a zatim i jasen, zbog njegove strukture koja bolje dolazi do izražaja u bojenim varijantama. 

Sve cene za proizvode standardnih dimenzija dostupne su u njihovoj onlajn prodavnici GIR STORE. U slučaju izrade komada po meri, što je izvodljivo za stolove, određuje se drugačija cena. Pa tako Brida stolica košta 52.600 RSD, Klin sto 160.200 RSD, Bok stolica 71.900 RSD, a Bok sto 317.900 RSD.

Komade koji se nalaze na stanju možete dobiti i u roku od 7 radnih dana po uplati. Ukoliko je u pitanju proizvod koji je potrebno izraditi po porudžbini, rokovi su od 6 do 8 nedelja. Najbolje je poslati upit za konkretan proizvod za koji postoji interesovanje. 

Brida stolica, Foto: GIR
Brida stolica, Foto: GIR
Bok stolica, Foto: GIR
Bok stolica, Foto: GIR
Klin sto, Foto: GIR
Klin sto, Foto: GIR

Povezani članci: