Ako želite da osvetlite unutrašnjost ormana ili kuhinjskog elementa, najjednostavniji način je da na postojeću šarku ugradite svetlo.

Ne možete da pronađete stvar u garderoberu jer nije dobro osvetljen? Dovođenje struje i ugradnja rasvete u orman je isuviše komplikovan i skup proces, ali zato postoji način da to uradite lako i povoljno.

Na postojeću šarku se postavlja dodatak koji ima integrisanu sijalicu s baterijom tako da nije potreban izvod za svetlo niti prekidač. Svetlo se aktivira otvaranjem vrata, a gasi se nakon što orman zatvorite. Kada se front otvori, jezičak koji se otpušta, pali sijalicu koja se napaja preko izmenljive baterije 23A 12V. Vek trajanja baterije zavisi od njenog kvaliteta, a ona obično dolazi u setu.

Uz LED svetlo se dobija i odgovarajuće baterija. foto: dizajnenterijera.rs

Svetlo na šarci se aktivira otvaranjem vrata, a gasi se nakon što orman zatvorite. Jednostavno i praktično!

Sijalica je dosta jaka i lepo osvetljava unutrašnjost ormana. Praktična za cipelarnike, plakare za kačenje garderobe i slično. Ovaj sistem funkcioniše za vrata sa šarkama ali ne i za klizna vrata.

Cena seta iznosi oko 2 do 2,2 evra po komadu. Ako računamo da imamo oko 4-5 šarki po jednom krilu ormara, znači da vam za osvetljenje jednog krila od 50-60 centimetara trebati oko 10-11 evra.

Set od tri dela: deo koji se veže za postojeću šarku, baterija i LED lampica. foto:dizajnenterijera.rs

Laka ugradnja šarke sa svetlom

Ovaj set za osvetljavanje unutrašnjosti ormana može se nabaviti u prodavnicama okova za nameštaj. Pošto se set veoma lako ugrađuje, to možete uraditi i sami. Sve što vam treba jeste krstasti šrafciger i minut vremena. Pogledajte na slikama ispod kako to izgleda:

LED svetlo se lako montira
LED svetlo se lako montira
Sa šrafom koji dođe u setu se montira na bilo koju šarku
Sa šrafom koji dođe u setu se montira na bilo koju šarku
... i gotovo je sa mračnim mestima u ormanu.
... i gotovo je sa mračnim mestima u ormanu.
U setu se dobija i baterija
U setu se dobija i baterija