Koliko je potrebno novca da se opremi jedan dvosoban stan s gotovim nameštajem iz domaćih salona? Da bismo to proverili krenuli smo u potragu za prihvatljivim komadima nameštaja i njihovim kombinovanjem i uparivanjem kako bi dobili skladnu i vizuelnu efektnu, a ne tako skupu spavaću sobu. Dakle, ovo nije najjeftinije što se može naći na tržištu već smo tražili one komade koji zadovoljavaju naše estetske kriterijume.

U opremanju dvosobnog stana, krenuli smo od spavaće sobe za roditelje, to jest, bračne spavaće sobe. Prvi odabran komad je onaj najveći, to jest, najkabastiji.

Ormar, Emezzeta, cena 27.199 dinara

Prvo šta smo želeli da odaberemo jeste ormar. Odlučili smo se za model srednje veličine u beloj boji koji se najlakše uklapa u svaku prostoriju, a i najveći izbor je upravo ovog tipa. Birali smo varijantu s klasičnim izgledom, koji se sastoji iz tri krila i vratima na šarke.

Ormar Montana je dimenzije136 cm širine i 200 cm visine. Naravno, da se ormar pravi po meri on bi išao do plafona ali pošto kupujemo gotov, planirajte da će vam do plafona ostati oko 50 cm taman za poneki kofer ili lepu dekorativnu kutiju za sezonske stvari.

Krevet, Ikea, cena 13.999 dinara

Za spavaću sobu našeg zamišljenog stana predvideli smo bračni krevet s dimenzijama dušeka 160×200 cm. Odlučili smo se za krevet Leirvik koji je izrađen od metala, ima dosta prostora za odlaganje ispod kreveta u zasebne kutije, a ponajviše je odabran zbog svog romantičnog izgleda.

Dušek, Simpo, cena 17.193 dinara

Dušeci se uglavnom kupuju odvojeno od kreveta i često su skuplji od njega samog. Zato smo se mi odlučili za ekonomski prihvatljiv dušek sa žičanim jezgrom Premijer koji dolazi u dimenziji 160×200 i košta 17.193 dinara.

Posteljina, Ikea, cena 3.999 dinara

Može li romantična soba da da prođe bez roza boje? Naravno, da ne može! Zato smo odabrali ugodnu pamučnu posteljinu, roza jastučnice i jorganske navlake Bergpalm 

Tepih, Galerija podova, cena 4.998 dinara

Kada ujutru napravite prvi korak, lepo je da osetite meki tepih pod stopalom. Mi smo se odlučili za tepih Stella u dimenzijama 120×170 cm koji se lepo uklapa u našu romantičnu sobu.

Noćni ormarići, JYSK, cena 2.500 dinara, 2 komada

Pored belog metalnog kreveta, dobro će se uklopiti noćni stolić od drveta. Odabrali smo natkasnu Ilbro širine 45 cm i dubine 32 cm sa praktičnom manjom ladicom.

Stona lampa, Lesnina, cena 3.599 dinara, 2 komada

A na noćne ormariće, pored omiljene knjige, postavite lepe lampe. Mi smo odabrali stonu lampu sa abažurom u kombinaciji drvo i metal.

Tapeta, Roma Company, cena 2.950 dinara/rolni, 2 komada

Zid iza kreveta možete oplemeniti kombinacijom ramova za slike, krečenjem ili postavljanjem tapete. Jedna od tapeta koja se nama dopala je tapeta Karme Taupe.

Ne zaboravite da jedna rolna pokriva oko 5m2 zida, to jest, dovoljna je za oko 1,5 m zida ako postoji uklapanje kao što je u ovom slučaju. Dakle, minimalna količina je dve rolne koja će pokriti oko 3 metra dužna zida visine oko 260 cm.

Evo kako to sve zajedno izgleda:

Ukupna cena: 85.487 dinara

Priznajemo, spavaća soba se može opremiti i za manje novaca ali ovo je bio naš izbor koji će zaista izgledati lepo. Postoji i jeftiniji komadi, ali i daleko skuplja rešenja kada biste na primer nameštaj pravili po meri.

Da bi kompletirali vašu sobu, pored ovih izabranih stvari biće vam potrebna i posteljina, zavesa na prozoru i poneki detalj koji će razigrati prostor, ali to prepuštamo vama.

Pratite nas i dalje kako biste videli šta ćemo odabrati za ostale prostorije našeg dvosobnog stana i saznali koliko je potrebno novca da se opremi kompletan stan.