Fanovi (i oni koji nisu) popularnog filmskog serijala već su se navikli da je moguće kupiti gotovo sve sa logom Star Wars, a sada je poslužio i kao inspiracija za kolekciju nameštaja.

Filipinski dizajner Kenneth Cobonpue udružio je snage sa Star Wars franšizom kako bi mu likovi i radnja iz kultnih filmova bili inspiracija za novu kolekciju fotelja, taburea i lambi.

Kolekcija je više nego zanimljiva i direktno je inspirisana likovima iz filmova, pa je tako jedna fotelja izgleda Dart Vejderova maska, a stolica oponaša Čubakinu kosu.

Sidious Easy Armchair

Kolekcija je inspirisana likovima iz filmova, pa je tako jedna fotelja izgleda Dart Vejderova maska, a stolica oponaša Čubakinu kosu.

Kreirana u saradnji sa Dizny komanijom, kolekcija nameštaja koristi savremene materijale i tehnologije kako bi što verodostojnije prenela ideje koje je Cobonpue zamislio. Ono što je posebno zanimljivo je da je svaki komad nameštaja ručno izrađen. On je za Dezeen izjavio da je cilj bio da se u dizajn uključi svaki lik, ali i da se ostane veran ručnoj tehnici izrade.

Na taj način je univerzum Star Warsa iznova osmišljen kroz prizmu filipinskih kreativaca i zanatlija i uspeli su da pronađu ravnotežu između modernog i tradicionalnog.

Komad po komad kolekcije

Vader Easy Armchair stolica ima crni sedalni deo i okvir koji je napravljen tako da celokupan izgled podseća na Dart Vejderovu masku, a mini sto je dodatak koji se lako pomera i može biti vrlo koristan.

Vader Easy Armchair

Chewie Rocking Stool pokrivaju smeđe trake od vlakana kako bi što više podsećali na Čubaku. Ova neobična stolica ima i pojas kako bi što verodostojnije imitirala filmskog junaka.

Chewie Rocking Stool, kao Čubakina kosa

Ostatak kolekcije sastoji se od Little Jedi Lamp, koja je sačinjena od čelične konstrukcije i materijala od kojih su napravljene figurice koje idu u krug i čine jednu celinu. Ove figurice podsećaju na vitezove koji drže svetlosne sablje koje su u ovom slučaju izvor svetlosti. Jedna figurica se razlikuje i obojena je u crveno kako bi simbolizovao lik Sith Lorda protiv koga se ostali vitezovi bore. Ovaj komad nameštaja dostupan je kao stojeća, ali i kao viseća lampa.

Little Jedi Lamp

Kolekcija sadrži i Imperial Wings Armchair, zamršenu fotelju napravljenu od ručno tkanog materijala, koja ima za cilj da kanališe snagu borbene letelice dizajnirane za borbu.

Imperial Wings

Kolekcija je prvo predstavljena u jugoistočnom delu Azije, a od prošlog meseca je dostupna i u Americi.