San nam je svima mnogo važan, a sa današnjim tempom života sve važniji. Tražimo krevet koji će nam pružiti maksimalnost u svakom smislu, a svaka inovacija u ovom pogledu trudi se da pruži što više mogućnosti.

Kompanija Bryte napravila je pametan, robotizovani krevet koji automatski podešava temperaturu, prilagođava potporu za različite delove tela i može vam čak pomoći da se ne budite u toku noći. To je prvi krevet na svetu koji detektuje težinu i telesnu temperaturu i prilagođava se ovim parametrima.

Napravljen je tako da pravi male promene koje drastično mogu da utiču na uravnoteženost vašeg sna u toku noći i na to da li ćete se buditi ili ne.

Pogledajte kako pametan krevet Bryte funkcioniše: 

Promena temperature za bolji san

Matt Walker, stručnjak za san kompanije Bryte, objašnjava za Dezeen da je u pogledu sna, menjanje telesne temperature za samo jedan ili dva stepena celzijusa u toku prva dva ciklusa sna od izuzetne važnosti. S ovim pametnim krevetom nikada se nećete probuditi kako biste uzeli dodatno ćebe ili odbacili neki komad odeće sa sebe.

Ovo je prvi krevet koji detektuje težinu i telesnu temperaturu prilagođava se ovim parametrima kako se ne biste budili.

Krevet kontroliše temperaturu preko termoelektičnog sistema za hlađenje i grejanje i podešava odgovarajuću podršku preko 100 aktivnih komponenti koje su raspoređene u 8 zona za jednu, odnosno 16 za dve osobe. Promene koje se dešavaju u krevetu su potpuno tihe i većina je automatska. Korisnici takođe mogu lično da unesu parametre koje žele.

Spavanje kao na talasima

Još jedna od prednosti kreveta je što korisnici mogu da prilagode nivo podrške za određeni deo tela, na primer više za ramena, manje za kukove. Opcija koja će mnoge oduševiti je simuliranje talasa koje vam može pomoći da lakše utonete u san. Sve njegove benefite možete koristiti putem aplikacije na vašem mobilnom telefonu.

Takođe, Bryte pametan krevet se može povezati sa ostalim aplikacijama za domaćinstvo, pa možete uskladiti svoju dnevnu rutinu za spavanje sa paljenjem ili gašenjem svetla u prostoriji.

Krevet se može kupiti u tri različite dimenzije i dizajniran je tako da izgleda kao bilo koji drugi krevet. Iz kompanije poručuju da im je posebno bilo važno da sklone sve naznake tehnologije i da se ovaj krevet vizuelno ne razlikuje mnogo od drugih.

Kompanija planira da prikuplja anonimne podatke korisnika i na taj način dodatno radi na unapređenju Bryte pametnog kreveta.

Da li ste već čitali o krevetu koji vas može spasiti od razvoda?