Oblike i boje kojima se oduševljavamo lako možemo pronaći u svom prirodnom okruženju, a kamenje koje svakodnevno viđamo inspirisalo je jednog španskog dizajnera za moderan izgled sofe. Tačnije, način na koji kamenje možemo iskoristiti…

Studio Bau Design, smešten u Danskoj i osnovan od strane španskog arhitekte Santiaga Bautiste kreirao je sofu Pebble, moderan komad nameštaja koji ima ugrađeni sto sa bočne strane. Vrlo praktično, zar ne?

Upotreba prirode

Objašnjavajući odakle mu inspiracija za dizajn sofe Pebble, Santiago Bautista je za Contemporist rekao da se jednostavno zagledao u prirodu i način na koji je čovek koristi. Kada se nađemo u prirodnom okruženju jednostavno sednemo na gomilu kamenja i odjednom jedna ivica postane naslon, jedna sedište, a neka naslon za ruku ili čak sto. Doduše, nisu tvrde kao kamen već se u njima sedi veoma udobno.

Sofa ima asimetričan dizajn, koji ima čeličnu osnovu i tapacirane jastuke, a u ponudi je nekoliko, uglavnom pastelnih boja.

Asimetrični dizajn

Inspirisan ovom idejom napravio je vrlo slobodan, ali maksimalno funkcionalan koncept sofe koji je udoban, ali i dizajnerski i estetski vrlo primamljiv. Sofa ima asimetričan dizajn, koji ima čeličnu osnovu i tapacirane jastuke, a u ponudi je nekoliko, uglavnom pastelnih boja.

Zahvaljujući svom arhitektoničnom dizajnu, ove sofe će se najviše koristiti u javnim prostorima ili kancelarijamaPebble je dizajniran za proizvođača nameštaja Bolia i dostupan je širom Evrope.