Postaje suvišno govoriti o popularnosti malih prostora kako u svetu, tako i kod nas, ali uvek smo oduševljeni koliko kreativnosti stane u vrlo malo kvadrata.

U tajvanskom gradu Taipei smešten je minijaturni apartman od samo 22 kvadratna metra koji je potpuno funkcionalan i oduševljava svojim prostorima za skladištenje. Svaki predmet ima svoje mesto i svaki metar je pametno i kvalitetno iskorišten, zahvaljujući A Little Design studio koji se pozabavio izgledom ovog prostora.

Maksimalna praktičnost u malom prostoru stvar je dobre organizacije, ali ono što je najvažnije je kreativnost pri organizaciji enterijera i prostora za odlaganje, prenosi Freshome.

Multifunkcionalne stepenice

U ovaj mali stan dizajneri su uspeli da smeste i stepenice čije funkcija je mnogobrojna. One vode do gornjeg dela prostora koji možemo nazvati spavaća soba, omogućuju pristup skladištenim prostorima u zidu i sam prostor ispod njih je maksimalno iskorišćen.

Stančić od samo 22 kvadratna metra je potpuno funkcionalan i oduševljava svojim prostorima za skladištenje.

Umesto dnevnog boravka stavljen je kauč koji predstavlja mali udoban kutak, koji može poslužiti i kao pomoćni ležaj za goste. Ispod njega su duboke fioke koje su ovde više nego dobrodošle.

Stan je posebno dizajniran za klijenta koji je stalno u pokretu i na poslovnim putovanjima, ali je morao da ima posebno izdvojen radni prostor. Za to je poslužio sto u prizemlju, koji se spaja sa sofom i idealan je povremeni rad od kuće. Nasuprot improvizovanog radnog prostora nalazi se kauč, koji može poslužiti za odmor, a idealan je i za čitanje. Prirodnog svetla, koje dopire sa velikog panoramskog prozora, ima sasvim dovoljno.

Primeri ovakvih stanova prava su inspiracija za sve koji žive u malom prostoru i mogu poslužiti kao primer kako da se što bolje organizujete.

Pogledajte grafičke podloge ovog stana: