Izgled jednog madridskog apartmana potpuno je promenjen zahvaljujući prirodnom svetlu i pogledu na grad koji se pruža iz gotovo svakog kutka ovog prostora.

Španski ADOM-STUDIO bio je zadužen za izgled apartmana koji je prvobitno bio taman sa dosta podeljenih prostorija. Kako prenosi ArchDaily, glavni prioritet koji su klijenti postavili je velika količina prirodnog svetla, a ovo je postignuto velikim panoramskim prozorima i stvaranjem otvorenog prostora.

Krajni rezultat je minimalistički prostor koji predstavlja oazu prirodnog svetla sa živopisnim pogledom na grad, koji jednako prija i danju i noću.

Ogoljeni beton u fokusu

Apartman je preuređen tako da dnevni prostor bude centralan, a da delovi za odmaranje i ostale aktivnosti budu na krajevima. Materijali koji dominiraju u prostoru su hrast, čelik i natur beton, ali je nameštaj pretežno u beloj i neutralnim bojama, što prostoru daje dozu minimalizma i sofisticiranosti. Ono što svakako prvo upada u oči, jeste ogoljen beton na gredama i stubovima, ali zahvaljujući enterijerskim rešenjima ovaj stan ne izgleda niti hladno niti industrijski.

U centralnom, dnevnom prostoru nalazi se kuhinja i kamin koji prostor deli na pola, na manji i veći deo. Vatra u kaminu oplemenjuje prostor, a njegov stub je poslužio i kao idealno mesto da se smesti televizor. U manjem delu nalazi se polica napravljena od kombinacije drveta i čelika, koja zatvara dnevni prostor.

Materijali koji dominiraju prostorom su hrast, čelik i natur beton, ali je nameštaj pretežno u beloj i neutralnim bojama.

Glavna spavaća soba i kupatilo čine jedan otvoren prostor, a jedino što je poslužilo kao graničnik jeste zaglavlje kreveta, koje je u isto vreme i ormar za umivaonik. Pored velike količine prirodnog svetla, neki delovi su osvetljeni mnogobrojnim svetiljkama koje se nalaze na plafonu ili su ugrađene u policu. Kamin nudi posebno osvetljenje koje prostoru daje osećaj topline.

Koncept otvorenog prostora i puno svetlosti za one koji vole slobodu kretanja, ali i osećaj povezanosti sa okolinom.

Pogledajte još fotografija: 

Fotografije: Imagen subliminal studio