Kada se vratite sa nekog putovanja sigurno ćete se sećati smeštaja u kom ste boravili i vaše uspomene vezane za to mesto biće povezane i sa tim prostorom. Imajući to na umu, hotelijeri često razmišljaju kako da na što bolji način predstave grad u kom posluju.

Smešten u Torontu, kanadski The Saint George Hotel, svojim enterijerom slavi raznoliko istorijsko nasleđe ovog grada i savremenu kulturu sve u želji da svojim gostim pruži jedinstveno iskustvo boravka.

Arhitekte iz Mason Studio pobrinule su se da svaki od 14 spratova ovog hotela obezbeđuje maksimalnu udobnost i prijatan boravak.

Murali kao dobrodošlica

The Saint George Hotel ima 188 soba, uključujući i 20 apartmana, sobe za sastanke, fitnes salu i sve što je potrebno jednom savremenom posetiocu da se oseća udobno i da ima sve što mu je neophodno. Hotel integriše mnogobrojne elemente kulture i istorije Toronta.

Ono što je vizuelno najupečatljivije jeste mural na fasadi koji predstavlja nadrealnu geometrijsku pticu.

Pri prvom spoljašnjem susretu sa hotelom gost vidi jednostavnu crnu tendu koja štiti unutrašnjost od previše svetlosti i toplote. Međutim, ono što je vizuelno najupečatljivije je mural koji je naslikan na fasadi, sa zapadne strane. Mason Studio je tražio od poznatog uličnog umetnika da naslika nadrealnu geometrijsku pticu.

Simbolika lukova

Na samom ulazu u hotel nalazi se veliki mermerni sto uokviren drvenim lukovima. Ovaj sto okrenut je ka ručno oslikanom muralu koji predstavlja mističnu scenu inspirisanu Torontom.

U celoj zgradi koriste se lukovi kao simbol prelaska iz jednog iskustva u drugo. Oni vizuelno vode goste kroz prostorije, a istovremeno odaju počast raznolikom arhitektonskom stilu u Torontu.

Enterijer koji smiruje

Na glavnom spratu nalazi se salon od čak 400 kvadratnih metara, koji je odmah pored sale za sastanke i njegova uloga je da opusti posetioce pre nekog bitnog poslovnog susreta. Zbog toga je njegov enterijer u tamnijim, smirenijim bojama kako bi bio se ljudi u ovom prostoru što više opustili. Takođe, promena enterijera i raspoloženja između sale za sastanke i salona prenosi koncept različitih naselja u Torontu.

Umetnički i dizajnerski nameštaj pažljivo odabran kako bi gostima pružio jedinstveno iskustvo boravka.

Sobe su dizajnirane tako da se u njima nalazi umetnički i dizajnerski nameštaj pažljivo odabran kako bi gostima pružio jedinstveno iskustvo boravka, sasvim suprotno od standardnog hotelskog enterijera.

The Saint George Hotel je pravi primer toga koliko je velika moć enterijera i šta je sve moguće učiniti kroz različite načine dizajniranja prostora.

Pogledajte još fotografija: 

Fotografije: Naomi Finlay