Bar u prestonici Češke pravo je mesto za sve ljubitelje vina, jer ovde je sve prilagođeno ovom napitku.

Kolby Wine Bar nalazi se u Pragu na površini od 59 kvadratnih metara i namenjen je za prodaju, degustaciju i izlaganje vina. Pored bara koji je otvoren za posetioce, ovaj prostor može se iznajmiti za privatne proslave i druženja.

CMC architects zadužen je za izgled celokupnog prostora, koji je uređen tako da predstavlja izložbu vina vinograda Kolby. Jednostavan i minimalistički dizajn ima za cilj fokusiranje pažnje na najvažniju stvar u prostoru, a to je vino.

Otvorenost i fleksibilnost

Vinski bar koncipiran je kao otvoren prostor koji omogućava maksimalnu fleksibilnost, pa se nameštaj može pomerati i u zavisnosti od događaja koji se organizuje. Ovde se organizuju druženja koja su otvorenog tipa, ali i razne degustacije vina, zabave i proslave koje su zatvorenog tipa. U zavisnosti od samog događaja, izgled bara se menja. Zbog specifičnosti poslovanja, u prostoru se može pronaći dosta nameštaja izrađenog po meri.

Jednostavan i minimalistički dizajn ima za cilj fokusiranje pažnje na najvažniju stvar u prostoru, a to je vino.

Ceo restoran uokviren je policama, čija primarna namera je izlaganja i prezentacija vina i njihovih kutija. Ostali elementi enterijera, kao što su čelične šipke i betonski pod, predstavljaju vizuelnu celinu sa policama i još više akcentuju ono što se na njima nalazi.

Jednostavnost

Prostor kombinuje jednostavne materijale i boje, uz dominaciju crnih i sivih nijansi i drvenih detalja. Ostali materijali koji su iskorišteni kao što je beton, čine da ovaj restoran poprimi karakter industrijskog stila sa strogo otvorenim prostorom. S druge strane, drvo i tamne draperije čine prostor prijatnijim i profinjenijim.

Enterijer Kolby Wine Bara pokazuje kako prostor može da bude u službi delatnosti i kako istaći ono što je klijentu najvažnije.

Pogledajte grafičke osnove bara:

Fotografije: Jakub Skokan, Martin Tuma / BoysPlayNice