Kada tradicionalni pab u kome se služe tradicionalna jela smestite u savremeno doba, onda i enterijer napravite takav da gost misli da je putovao kroz vreme.

Verujemo da vam je jedna od prvih asocijacija na pivo i pabove Češka, tačnije Prag. Ugostiteljski objekat koji vam predstavljamo nalazi se u evropskoj prestonici piva i svojim izgledom podseća na lokale s početka dvadesetog veka.

Za specifičan izgled Vyčep paba zaslužan je studio Mar.s architects, a objekat je površine 200 kvadratnih metara.

Izgled tradicionalne pivnice

Glavni zahtev klijenta je bio osmisliti izgled tradicionalnog paba, gde se služi tradicionalno pivo i spremaju tradicionalna jela, ali sve to smestiti u današnji, moderni Prag. Zbog toga su se iz studija trudili da verodostojno predstave izgled pivnice s početka XX veka. Ova pivnica podrazumeva obavezan deo gde gosti mogu da stoje i da piju, ali postoje i stolovi za one koji žele uz pivo nešto i da prezalogaje.

Ponude piva ispisane su na crnim tablama na kojima gosti mogu da udaraju recke kako bi znali koliko piva do sada su popili.

Zelena boja dominira prostorom i povezuje sve delove u jedan. Nameštaj je drveni i sve izgleda ogoljeno, vrlo jednostavno. Retro elemente, koji se uglavnom nalaze na zidovima, osvetljava moderno osvetljenje i lusteri. Za šankom se nalazi točilica, a iza njega se nalazi crno-bela fotografija. Ponude piva ispisane su na crnim tablama na kojima gosti mogu da udaraju recke kako bi znali koliko piva do sada su popili.

Hrana i još bolje pivo

Ipak, enterijer je samo vizuelni deo onoga što je u ovom pabu najvažnije, a to je sjajna hrana i još bolje pivo.

Fotografije: BoysPlayNice Photography