Život u glavnom gradu Španije ima mnogo benefita i prednosti, ali sa sobom nosi sve što podrazumeva život u prestonici, a ima i onih koji žele mir i intimnost svakodnevnog života.

Studio Francesc Rifé pozabavio se izgledom stana u centralnoj madridskoj četvrti Malasana. Klijenti su želeli topao i intiman ambijent kako bi imali svoj kutak za beg od gužve i užurbane svakodnevice glavnog grada.

Stan ima površinu 55 metara kvadratnih i izgled enterijera umnogome je odredilo to što je prostor podeljen na dva nivoa, prenosi Dwell.

Prostor je podeljen na dva nivoa koja spajaju originalne gvozdene stepenice koje izgledaju retro i koje su dale šmek celom stanu.

Stan se nalazi na trećem spratu i ima terasu površine malo više od 5 kvadratnih metara. Prostor je podeljen na dva nivoa koja spajaju originalne gvozdene stepenice koje izgledaju retro izgled i koje su dale šmek celom stanu. Međutim, ništa manje nisu efektni ni postojeći drveni stubovi koji su ostavljenji u izvornom stanju.

Gornji sprat je izlaz na terasu i predstavlja oazu prirodne svetlosti koja se do donjeg sprata spušta kroz otvor za stepenice.

Donji sprat ima dnevnu sobu, trpezariju i otvorenu kuhinju, spavaću sobu i kupatilo. Sve što je potrebno za maksimalnu funkcionalnost jednog životnog prostora. Dominira bela boja i prirodni materijali kao što je drvo. Nivoe povezuju dve drvene grede koje se ovde nalaze i pre redizajniranja prostora.

Jednostavan i neprimetan nameštaj

Kuhinja je napravljena od belog pločastog materijala i toliko je diskretna da je jedva primećujete u prostoru. Svi električni uređaji i aparati sakriveni su unutar nje i zbog toga ništa ne odvlači našu pažnju. Trpezarija koja se nalazi uz nju napravljena je od borovog drveta sa istom jednostavnošću kao i kuhinja.

Minimalistička klizna vrata

Spavaća soba odvojena je kliznim vratima što štedi prostor i izgleda jednostavnije u prostoru. Jedino što posmatraču privlači pažnju je polica sa knjigama. Bele, retro stepenice vode do izlaza na terasu sa koje se pruža pogled na Madrid.

Jednostavnost, čistoća linija i boja za skriveni kutak unutar velikog grada.

Pogledajte još fotografija: 

Fotografije: David Zarzoso