Ponekad vam nije potrebno previše detalja ili boja da promenite izgled nekog prostora. Nekada to može biti i neonski natpis na kome piše ”Da li se sećate prvog puta?” i sve odmah postaje drugačije.

Smešten u britanskoj prestonici, restoran Grind sastoji se od trpezarije, odnosno dela za ručavanje, koktel bara i malog kafića. Za njegov savremen i moderan izgled pobrinuo se australijski dizajnerski studio Biasol dodavši mu pravu kombinaciju boja i materijala uz neizostavne neonske natpise koji su postali zaštitni znak ovog mesta.

Stil ovog restorana prati i ostalih osam iz istog lanca koji se takođe nalaze u Londonu, a čije je enterijere takođe radio studio Biasol. Svaki od ovih lokala ima neke svoje specifičnosti, koje zavise od lokacija na kojoj se nalaze, ali svi oni se stilski mogu povezati, prenosi Dezeen.

Bojama razdvojene prostorije

Studio je koristio različite boje da bi napravili tačnu razliku između tri različite zone prostora koje se nalaze u restoranu, a jedino što im je zajedničko su crno-beli podovi. Delom gde se nalazi koktel bar dominira tamna nijansa plave boje, kojom je obojen zadnji zid iza šanka.

Sedalni delovi šank stolica su sivi, sa crnim metalnim okvirima, površina šanka je mermerno bela, pa zbog toga tamno plava boja još više dolazi do izražaja.

Neonski natpisi poput ”Da li se sećate prvog puta?” postali su zaštitni znak ovog mesta.

Trpezarijski deo se nalazi u centralnom delu restorana i skroz je od stakla, čak je i plafon stakleni sa mnogo zelenila koje vas podseća na Greenwich park, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Delovi za udobno sedenje i odmaranje obloženi su pastelno roze materijalom, koji se odlično slaže uz neonske natpise iznad njih.

Za brze zalogaje

Deo restorana odvojen je za one kupce koji nemaju vremena da sednu i pojedu nešto, nego žele samo da kupe hranu. Posebno je dekorisan simpatičnim neonskim oblikom i sačinjen od velikom mermerskog pulta.

Komplementaran enterijer

Iz Biasol studija objašnjavaju da jasna veze i jednostavno povezivanje svih delova restorana, oni funkcionišu nezavisno, ali opet čine jednu celinu. To je postignuto time što svaka soba ima različit, ali opet komplementaran enterijer.

Fotografije: Handover