Kada zamislite prostor u kome dominira siva boja često uz to ide odsustvo topline i bilo kakve udobnosti, ali to ne mora uvek da bude tako.

Smešten u Sidneju, ovaj apartman predstavlja spoj udobnog i modernog, brutalnog i mekog. Sve to odjednom postignuto je kombinacijom sivih zidova, drveta i udobnog koloritnog nameštaja. Kontrasti koji savršeno idu jedno uz drugo.

Australijski studio Killing Matt Woods zaslužan je za izgled ovog prostora, gde najveću pažnju privlače zidovi koji izgledaju kao da su od mermera, a ovaj izgled postignut je specifičnim nanošenjem sive farbe, prenosi Curbed.

Otvoren prostor na dva nivoa

Niz krivina koje formiraju plafon daje prostoru izgleda kao da je isklesan od kamena.

Apartman je napravljen tako da se prostire na dva sprata. Na donjem, glavnom spratu smeštena je dnevna soba i kuhinja, odnosno prostor za dnevni boravak. Na gornjem spratu nalazi se velika spavaća soba i predstavlja deo za odmaranje. Niz krivina koje formiraju plafon daje prostoru izgleda kao da je isklesan od kamena. U središtu tog zaobljenog plafona nalazi se osvetljenje u vidu dva kruga koja obasjavaju ceo prostor. Iako je stan vrlo mali, ispunjen je sa dosta prirodne svetlosti, jer se na desnoj strani nalazi veliki prozor koji ide od poda do plafona.

Drveno, zaobljeno, pastelno

Apartman je ispunjen toplim detaljima, kao što su drvene obloge na nekim zidovima, zaobljeni nameštaj u prijatnim pastelnim tonovima, ali i obli zidovi stvaraju osećaj prijatnosti. Idealno rešenje za ljubitelje sive, koji ipak žele da pobegnu od njene hladnoće.

Fotografije: Katherine Lu