Kada u neki grad dolazi sve više turista širom sveta, njegovi ugostitelji se trude da imaju što bolju ponudu. To se preslikava i na enterijer lokala, a jedan restoran u susednoj Rumuniji pravi je primer za to.

Rumunski dizajnerski studio Biancoebianca iz Temišvara pozabavio se izgledom jednog zanimljivog ugostiteljskog objekta u ovom gradu. Novi enterijer sada odiše svetskim duhom i izgledom.

Smešten u ulici Calea Torontalului, restoran Jess privlači mnogobrojne turiste, koji ne ostaju ravnodušni njegovim izgledom.

Najveći problem kod ovog projekta je bio vrlo ograničen budžet.

Kako poručuju iz samog studija za Frame, najveći problem kod ovog projekta je bio vrlo ograničen budžet. S druge strane, klijenti su dizajnerima dali maksimalnu slobodu pri radi i izboru stila i nameštaja koji će se naći u ovom prostoru. Njihov jedini zahtev je bio da se istaknu i budu drugačiji od ostalih ugostiteljskih mesta u ovom gradu.

Podela

Dizajneri su bili zaduženi za sve – od izbora nameštaja, preko brendiranja samog lokala, do sređivanja kuhinje i bašte. Površine 145 kvadratnih metara, ovaj restoran je vizuelno podeljen na dva dela. U jednom se nalaze stolovi gde gosti jedu, a drugi deo okrenut ka ulici je više zamišljen kao bar – sa udobnim roze tapaciranim foteljama za dugo ispijanje kafe.

Toplo – hladno

Igra boja i oblika, kao i materijala koji su korišteni učinila je da je jedan deo prostora topao, sa toplim bojama i materijalima, a drugi je hladniji sa mermerom i tamnijim detaljima koji dominiraju. Iako celim restoranom dominira plava boja, detalji u roze, beloj, ali narandžastoj boji ublažavaju njenu hladnoću.

Ovaj, ali i mnogi drugi ugostiteljski objekti iza kojih stoji ovaj rumunski dizajnerski studio dokaz su rastuće potražnje za jedinstvenim enterijerima u ovom gradu. Ukoliko uskoro planirate da posetite Temišvar, stavite ovaj restoran na listu stvari koje treba posetiti.