Dizajnerski komadi od punog drveta, neutralne nijanse s krupnim teksturama, retro look, komadi „inspirisani“ nameštajem poznatih brendova i neka nova imena na našoj sceni – sve ovo smo videli na Sajmu nameštaja 2019. u Beogradu.

Izabrali smo za vas najbolje komade nameštaja za svačiji džep i saznali smo koliki su sajamski popusti. Ali, krenimo ispočetka i to do Hale 3 koja je i ovaj put bila najzanimljivija. A tamo se, sada već tradicionalno, našao proizvođač iz Sente…

Extraform – sofa kao pero

Sofa Arco širine 230 cm punjena perjem može se kupiti po ceni od 230.000 do 302.000 dinara u zavisnosti od da li odaberete štof ili kožu. Extraform odobrava sajamski popust od 25%.

Extraform, sofa Arco

Nitea – zna se ko je Gazda

Ove godine na štandu kompanije Nitea dominira nameštaj Gazde. Stolice od punog drveta Muna i Jara (s oblom ili oštrijom ivicom) prodaju se po ceni od 300 evra sa sajamskim popustom. (puna cena oko 430 evra)

Gazda, stolice Muna i Jara

Natuzzi – sofe od masline

Ugaona sofa Herman u dimenziji 374×259 cm sa sajamskim popustom od 20% košta 5.920 evra dok trosed Gio u dimenziji 261×108 cm košta 4.000 evra. Trosed je izveden od punog maslinovog drveta i tkanine, u krupnom tkanju koji je dosta aktuelan ove godine.

Natuzzi, ugaona garnitura Herman

Izložene su i fotelje Cassia u istom materijalu i retro izgledu sa cenom od 2.000 evra.

Natuzzi, fotelje Cassia

Atlas Užice – široki spektar

Ugaona garnitura Landscape u dimenziji 340×160 cm u premium štofu i koži košta 289.950 dinara, a ako se odlučite za nešto povoljniji štof, cena se kreće od 181.000 dinara.

Atlas, sofa Landscape

Atlas Adele u dimenziji 284×268 cm košta 312.300 dok isti model u štofu se kreće od 236.000 dinara.

Atlas, sofa Adele

Fotelja Gea koja je pogodna za manje stanove ili opremanje hotela košta u štofu od 30.000, a u koži od 40.000 dinara.

Atlas, fotelja Gea

Stolica-fotelja Armonija može da bude s leđima u koži, a unutrašnjost u štofu. Cena ovog izloženog modela 22.455 dinara.

Atlas, stolica Armonija

Garda – konfiguracija po želji

Naš omiljeni domaći proizvođač outdoor nameštaja za terase i balkone, Garda je ove godine na sajmu predstavio zanimljiv novitet. U pitanju je modularna sofa Ataman, koja se sastoji od pet modula koji se uklapaju po želji. Tu je deo sa stolićem, ugao, centralni deo… modulacijama možete napraviti dimenziju koja vam odgovara. Cena dela koji se sastoji iz sedalnog dela i stolića sa metalnom pločom košta oko 1.000 evra (- 30% sajamskog popusta), centralnog sedalnog dela oko 1.100 evra (- sajamski popust 30%).

Garda, modularna sofa Ataman

Garda ne odustaje od vrlo trendi pastelnih nijansi koji su postale njihov potpis. Tako novi model stolice Novoletta s jastukom koji je otporan na UV zrake, kišu, a pritom je i antibakterijska, košta oko 300 evra (stolica 250 evra+jastuče 50 evra)

Garda, stolica Novoletta

Prostoria – Disko sofa

Brend kojeg obožavaju arhitekte, ovaj put je na sajmu predstavio novitet – sofu Low Life u intenzivnoj jarko ljubičastoj boji. Ovaj set može da se sastavio iz elemenata dubine 125 i 180 centimetara (širine 90 cm) i zaista je ugodan za opuštanje i dugačke bioskopske večeri. Sofa je napravljena od rastegljivog poliestera koji ujedno spada u najkvalitetnije materijale danske kompanije Kvadrat. Cena modula je od 195.000 do 245.000 dinara.

Prostoria, sofa Low Life

Catra Home – moderna klasika

Ovaj domaći brend je predstavio model Plateia u dimenziji 320×160 centimetara. Cena ovog modela u štofu je od 1.200 do 1.900 evra.

Catra Home, sofa Plateia

Nunc – cela hotelska soba za 3.300 evra

Novi igrač na našem tržištu je proizvođač iz Đakova koji je predstavio svoju prvu kolekciju nameštaja. Moderan i minimalistički dizajn nam se veoma dopao. Svaki komad je potpisan dizajnerom iz regije, a svi materijali koji se koriste prilikom izrade potiču iz lokalnih (slavonskih) izvora. Zapazili smo kolekciju namenjenu za hotele u okviru koje je čiviluk (470), radni sto (750), stolica (342), krevet (1.750 evra, bez dušeka). Dakle, celu hotelsku sobu s potpisom dizajnera možete kupiti za ukupno 3.300 evra.

Nunc, kolekcija Kier

Nunc u svojoj ponudi ima i fotelje koje koštaju 900 evra, dok bar stolice u kombinaciji metal i drvo koštaju 269 evra.

Woak – bosanski švajcarac

Švajcarski brend s proizvodnjom u Bosni i Hercegovini predstavio je trpezarijski sto i stolice Marchal sa potpisom Zorana Jedričića. Izvedeni su od oraha (može biti i u varijanti hrasta) u dimenziji stola 240×90 cm i cenom od 2.400 evra. Cena stolica 595 evra.

Grand Stil – novosadski Slovenci

Iz Novog Sada na sajam stiže i predstavnik slovenačkog brenda Moitto. Kod njih smo zapazili fotelje Filiano od kože sa cenom od 163.350 dinara (-20% sajamski popust) kao i krevet Monza u dimenziji 160×200 cm sa latoflex letvicama i potpuno istom cenom kao fotelja.

Moitto, fotelje Filiano

Fotelje Salerno, osim zelene, postoje i u boji lososa i koštaju 65.175 dinara

Moitto, fotelja Salerno

Stolice Salgari, osim u jarkim nijansama, dostupne su i u više neutralnih boja: sivoj, beloj i braon. Koštaju oko 250 evra.

Moitto, stolica Salgari
Moitto, krevet Monza

Jumis – važna je „inspiracija“

Makedonski brend smo zapazili prethodnih godina na sajmu po povoljnim cenama i nameštajem „inspirisanim“ komadima poznatih stranih brendova. Tu su fotelje Venus koja u štofu košta 380 evra i Fugo koja košta isto toliko.

Jumis, fotelja Fugo
Jumis, fotelja Venus

Visoka fotelja Nice košta 520 evra, a trosed i dvosed Lotus u koži 1.400 i 1.600 evra. Kožne stolice COT koštaju 220 evra, a isti model u štofu košta 123 evra. Sve cene će nakon sajma biti veće za oko 20 posto.

Jumis, trosed Lotus

Intersantane su i stolice u koži koje koštaju 300 (u štofu 250 evra).

Jumis, stolice COT

Simpo – u prolazu

U prolaznoj hali 3a smestio se Simpo, a kod njih je interesantan četvorosed Margo dužine 232 vm koji košta 54.000 dinara s uračunatim popustom od 15%.

Simpo, četvorosed Margo

 

Sofa Sofa – fotelja fotelja

Na štandu Sofa Sofa zatekli smo fotelju s naslonom za noge Flou, koja se može potpuno oboriti u ležeći položaj, koja košta 1.640 evra s uračunatim sajamskim popustom (originalna cena 2200 evra)

Sofa Sofa, fotelja Flou

Casa Familia – povoljna Skandinavija

Novosađani koji prvi put izlažu na sajmu jeste firma Casa Familia koja se bavi prodajom ovog skandinavskog brenda. Mi smo za početak zapazili stolice stolice koje koštaju od 120 do 170 evra. Ipak, najviše su nam se svidele fotelje i to: Fotelja Bar Lounge, rotirajuća fotelja sa cenom od 530 evra, crno-bela Advin Chair koja košta 450 evra i Rocking Chair za 350 evra. Možda je najzanimljivije parče nameštaja jeste kožna fotelju koju možete kupiti po ceni od 290 evra.

Casa Familia, trpezarijske stolice
Casa Familia, Rocky chair
Casa Familia, Rocky chair
Casa Familia, Bar lounge chair
Casa Familia, Bar lounge chair
Casa Familia, fotelja Advin
Casa Familia, fotelja Advin

Poly Garden – kišni nameštaj

Još jedan proizvođač outdoor nameštaja predstavio je svoje modele na ovogodišnjem Sajmu nameštaja. Modeli Leona i Cuba se sastoje od dvoseda širine 160 i 190 cm, stola i po dve fotelje, i koštaju od 1.750 do 1.850 evra. Tapacirung je otporan na kišu.

Poly Garden, outdoor set Cuba

Wood Feel – 3D nameštaj

Iz Kuršumlije stiže novi brend koji se bavi proizvodnjom stolova i stolica od punog drveta. Izrađuju nameštaj 3D tehnologijom, a stolice koje smo mi zapazili koštaju 99 evra. Nažalost, nemaju predstavnika u Beogradu.

Wood feel, trpezarijska stolica

Vitorog – za goste

Ugaona garniture Verona Lux u dimenziji 196×140 cm može da se razvlači, odnosno, može da služi kao pomoćni ležaj. Cena ove garniture je 100.000 dinara.

In Ko – s klasike na replike

In Ko Home Art kojeg smo do sada poznavali po nameštaju klasičnog dizajna, privukao nam je pažnju novom ponudom. Repliku poznatog komada, fotelja Lina iz nove kolekcije možete kupiti za 350 evra + tabure za noge 150 evra.

In Ko, fotelja Lina

Leta – turski pristup

Turski proizvođač takođe crpi inspiraciju iz svetski poznatih komada nameštaja. Nama se dopala stolica Tours i Elios sa cenama 120 i 140 evra.

Leta, foteljica Elios

Galeković – početna tačka za nameštaj

Parket je nezaobilazan element svakog doma. Tako je poznati proizvođač parketa Galeković predstavio aktuelne modele parketa: hrast chevron (forma francuskog sloga) sa cenom od 9.200 dinara/m2 i uljenu varijantu hrastovog parketa slaganu u riblju kost s cenom od 6.250 dinara/m2

Galeković, parket od punog drveta

Pogledajte sve slike sa Sajma nameštaja 2019:

Fotografije: Igor Conić