Da, dobro ste pomislili – u pitanju je macarons. Jedan od najpoznatijih i poslednjih godina najpopularnijih francuskih kolača poslužio je dizajnerima iz Hong Konga kao inspiracija za enterijer jednog specifičnog restorana.

Studio NC Design & Architecture dizajnirao je restoran smešten u azijskoj metropoli koji se zove Eat Darling Eat – „Jedi draga jedi“. U pitanju je specifično koncipiran ugostiteljski objekat koji sebe opisuje kao postmodernu laboratoriju za deserte, pa zbog toga nije iznenađujuće da je popularni macarons poslužio kao inspiracija za enterijer.

Šareno, slatko i fluorescentno

U ovom restoranu služe svoje najnovije verzije poznatih lokalnih poslastica, a prostor oblije bojama i oblicima. Naravno, sve asociraju na vazdušaste kremaste kolače.

Dizajnerski tim NC Design & Architecture studija koristio je mnogo prozirnih fluorescentih detalja, a nameštaj je napravljen u oblicima kolača. Neke stolice su u obliku macaronsa, a neke imaju konstrukciju želea. Boje koje bude želju za slatkim dominiraju prostorom, prenosi Frame.

Poslastičarnica Jedi draga jedi inspirisana je macaronsima – poslednjih godina najpopularniji francuski kolač.

Restoran Eat Darling Eat je modernistički prostor koji je svojim enterijerom akcentovao ono što je u njemu najvažnije – uživanje u slatkišima.

Recepcija:

Šank stolice inspirisane makaronsima:

Moramo priznati, od svega nam se najviše sviđa naziv restorana – „Jedi draga jedi“.