Igraonica Le Petite Cirkus izvedena je kao rekonstrukcija porodične kuće u nizu u starom gradskom jezgru u Pančevu.

Ideja projektnog biroa A4 Studio bila je da se autentični izgled porodične kuće zadrži u potpunosti sa ulične fasade, a da se unutrašnjost prostora i dvorište potpuno prilagodi novoj nameni. Nekada prizemni objekat, sa velikom brojem soba i odvojenim tavanom, projektom je ujedinjen u jedan zajednički otvoreni prostor sa galerijom.

Primenom različitih boja, tekstura i materijala, stvorena je eksplozija kolorita koja mami poglede, a pogotovo dečije.

Primenom različitih boja, tekstura i materijala na podovima, zidovima kao i na nameštaju, stvorena je eksplozija kolorita koja mami poglede, a pogotovo dečije. Šahovski raspored pločica na podu, ciglice na zidu, svaka stolica i sofa različite boje, jarko crvene visilice i različite obrade vertikalnih površina stvorile su ambijent iz kojeg klinci ne žele da idu kući.

Osvetljenje sa krova

Posebni efekat prosvetljaja celog prostora postignut je ugradnjom VELUX krovnih prostora GLU MK08 0055  78X140cm.

Unutrašnje dvorište ima zelenu površinu sa brdašcetom i tunelom kao i drvene penjalice s kulama i toboganima.

Igraonica ima 140 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora i 180m2 unutar blokovskog dvorišta, namenski prilagođenog potrebama igraonice. Pored zone za sedenje u dvorištu igraonice, unutrašnje dvorište poseduje zelenu površinu sa brdašcetom i tunelom kao i drvene penjalice s kulama i toboganima.

Pored A4 Studija, u kreiranju detalja u dizajnu enterijera učestvovale su i Ivana Kotov – Berklee alumna kompozitor i umetnik, kao i dizajner Milica Nakomčić Kandić.

Pogledajte još fotografija ovog enterijera:

Prizemni objekat, sa velikom brojem soba i tavanom, ujedinjen u jedan otvoreni prostor sa galerijom.

Projekat je realizovan septembra 2019. godine.

Grafički prilozi

Fotografije: Miloš Martinović