Domaća kompanija Nordeus uselila se na novu adresu na Novom Beogradu, u inovativnu pametnu zgradu na 6.000 kvadrata koji su pažljivo dizajnirani s ciljem da podstiču stvaralaštvo i saradnju.

Po projektu Jump Studios iz Velike Britanije i domaćeg Antipod studija zaduženog za enterijer, Beograd je danas dobio savremeni gejming studio u kome će raditi stručnjaci iz 22 zemlje. Inspirisan vrednostima kompanije, kao i strašću njenih zaposlenih prema pravljenju igara i timskom radu, novi prostor koristi najsavremenije tehnologije da korisnicima omogući produktivno i prijatno radno iskustvo. Ova inovativna zgrada predstavlja do sada najveće ulaganje Nordeusa u dobrobit svojih zaposlenih.

Novo sedište kompanije nalazi se na uglu Bulevara Milutina Milankovića Bulevara Umetnosti, simbolično povezujući nauku i umetnost – spoj koji najbolje opisuje tim koji će ovde raditi. U 6.000 kvadratnih metara, na 7 spratova i 3 podzemna nivoa za parking, moći će da se smesti do 250 zaposlenih – u skladu sa Nordeusovom strategijom rasta. Zgrada, koju je izveo GTC Srbija, obavijena je staklenim površinama i dugačkim terasamaobogaćenim vegetacijom sa kojih se može uživati u zelenoj oazi u njenom dvorištu.

Zaposlenima su na raspolaganju i veliki restoran, sportski bar, gejming soba, fitnes prostor s tuševima i mnogi drugi sadržaji.

Pored 52 kancelarije, 18 sala za sastanke i auditorijuma za više od 200 ljudi, značajan deo prostora čine: studio za audio i video produkciju, biblioteka i izolovane radne sobe. Zaposlenima su na raspolaganju i veliki restoran, sportski bar, gejming soba, fitnes prostor s tuševima i mnogi drugi sadržaji koji omogućavaju zdravu ravnotežu između okruženja za rad i prostora za opuštanje. Kao kompanija koja se ponosi velikim brojem mladih roditelja, Nordeus je namenio poseban prostor deci, kako bi roditelji mogli da ih ugoste kad god požele. Takođe, zgrada je u potpunosti pristupačna osobama s invaliditetom.

Na temeljima ulaganja u zaposlene

“Uvek smo verovali da naša kultura i naši ljudi predstavljaju glavnu prednost u ovoj vrlo kompetetivnoj industriji,” rekla je za naš portal Ivana Paunović, Workplace Experience Manager u Nordeusu, i dodala: “Najbitniji deo strategije Nordeusa je da investiramo u ljude. Kreirajući ovaj prostor, stvorili smo inspirativno okruženje koje pruža velike mogućnosti našim zaposlenima da razvijaju svoje veštine, budu uspešni i stvaraju igre koje će biti među najboljim na svetu.”

Sistemi pametne zgrade

Jedna od ključnih karakteristika prostora je i korišćenje najnovijih tehnologija radi što efikasnijeg rada i uštede energije. U celoj zgradi implementiran je sistem pametnog osvetljenja i klimatizacije koji omogućava zgradi da prepoznaje potrebe zaposlenih i prilagođava osvetljenje i temperaturu trenutnim uslovima. Solarni panelikoji se nalaze na krovu zgrade doprinose dodatnoj uštedi električne energije. Uz dugogodišnju praksu reciklaže otpadnog materijala, ovo će biti novi, značajni delovi zelene inicijative unutar kompanije.