Vaš pas se plaši grmljavine i petardi? Rešenje stiže iz automobilske industrije!

Otkrića do kojih se došlo u autoindustriji koriste se u mnogim oblastima, a jedna od vodećih kompanija počela je ova znanja da primenjuje na oblast proizvodnje nameštaja.

Nedavno smo vam predstavili krevet koji vas može spasiti od razvoda, a kompanija Ford sada ima novu ideju koja je nastala iz želje da se ljubimci zaštite od previše glasnih zvukova.

Ova kućica koristi noise-cancelling tehnologiju, koja se inače primenjuje pri proizvodnji automobila i zvučnika.

Vlasnici pasa savršeno znaju kako vatromet i ostali preglasni zvukovi mogu da uznemire njihovog ljubimca. Osetljivost njihovog sluha čini da oni vatromet (čak i jaku grmljavinu i ostale nepogode) doživljavaju mnogo strašnije od nekih drugih životinja.

Zbog toga je kompanija Ford, gigant u automobilskoj industriji, napravila prototip kućice za pse koja koristi noise-cancelling tehnologiju, koja se inače primenjuje pri proizvodnji automobila i zvučnika.

Dezeen prenosi da iz kompanije navode da čak 45 posto pasa pokazuje znakove straha kada čuje vatromet, a ova tehnologija koja izoluje i poništava zvuk bi mogla biti od pomoći.

Trenutno samo prototip

Funkcioniše na vrlo jednostavan način – kućica uz pomoć mikrofona detektuje zvuk i neutrališe ih puštajući frekvencije koje ublažavaju zvukove ili ih eliminišu. Kućica je dizajnirana da savršeno odgovara vašem četvoronožnom ljubimcu, a izolovana je panelima od plute. Ugrađena je i antivibraciona zaštita i zvučno izolovana ventilacija. Vaš ljubimac će se vrlo lako skloniti, jer se na kućici nalaze automatska vrata koja se otvaraju i zatvaraju.

Iz kompanije poručuju da je ovo za sada samo prototip, ali ipak nije teško zamisliti da će ovaj proizvod uskoro ugledati svetlost dana i biti dostupan kupcima širom sveta.