Bilo je pametno što nismo uređenje enterijera radili sami već smo angažovali arhitektu. Ovo je bilo jedno isplativo ulaganje, kaže vlasnik salona u kojem je sada potrebno rezervisati termin nedelju dana unapred.

Frizersko-kozmetički salon 3-Mis dugo je bio u prostoru na dobro poznatoj adresi u Zrenjaninu. Međutim on je odavno prevazišao potrebe i visoke standarde vlasnika. Zbog toga ja pala odluka da se kupi novi poslovni prostor u istoj ulici ali u novoj zgradi.

Prostor je bio prazan i trebalo je ga opremiti. Odlučili su da angažuju profesionalca, odnosno da ulože u projekat enterijera. Angažovali su našu poznatu dizajnerku enterijera – Sonju Brstinu.

6 funkcija u 55 kvadrata

Želja i zadatak vlasnika bila je da se u prostor od 55 kvadrata smesti novi salon sa čak šest različitih funkcija: frizerski salon, pedikir, manikir, šminkanje, solarijum i masaža.

Pametnim rasporedom arhitektica Sonja Brstina ne samo da je uspela da u ovom prostoru smesti sve ove funkcije tako da se one ne prepliću, već i da pritom izgleda atraktivno.

Novi prostor izgleda toliko dobro da je biznis procvetao.

“Prostor u kojem smo ranije radili nije zadovoljavao rast posla niti je odražavao nas kao profesionalce. Sada smo u novom prostoru bukirani svaku nedelju unapred, a promet nam se značajno povećao. Iako nismo planirali, povećali smo i broj radnika.” – ističe vlasnik salona Marjan Markov.

Sonja je koristila svetle boje kako bi stvorila ne samo prijatnu atmosferu već i da bi prostor delovao čisto i svetlo.

Ali kako napraviti enterijer koji je magnet za klijentelu?

“Pored najbitnije stavke – a to su dobro rešene funkcije – bilo je potrebno dizajnirati upečatljiv  i prijatan prostor za rad i boravak.” – ističe Brstina i dodaje da je dizajnom pratila osnovu, odnosno zaobljene forme oko određenih funkcija.

Sonja je koristila belu boju, nežno rozu i zelenu nijansu kao i toplu bež boju kako bi stvorila ne samo prijatnu atmosferu već i da bi prostor delovao čisto i svetlo.

“Zavese na plafonu na zaobljenoj garnišni i mural na zidu daju karakter salonu.” – kaže dizajnerka enterijera Sonja Brstina.

Velika visina prostora od čak 3,5 metra dozvolila je da se spuste visilice i plafon ofarba u roze boju.

Ogledalo za frizerski deo je kružan i postavljen na sredini prostora tako da su stolice za feniranje sa obe strane postavljene simetrično.

“U ram su ugrađene svetiljke kao sijalice koje izlaze iz ravni ogledala.” – dodaje Sonja.

U zoni dela za šminkanje je takođe postavljeno veliko ogledalo sa ugrađenom rasvetom i koje je elipsastog oblika. Konstrukcija je izvedena od metala i ofarbana u zlatnu nijansu.

Velika visina prostora od čak 3,5 metra dozvolila je da se plafon ofarba i spuste visilice.

“Ova roza nijansa na plafonu dala je prostoru atraktivan izgled”, ističe dizajnerka enterijera Sonja Brstina.

Odvajanje prostora zavesama

Deo za pedikir, masažu i solarijum moguće je vizuelno potpuno odvojiti zavesama. Ove zavese se mogu skroz pomeriti u stranu i tako dobiti jedan veliki otvoreni prostor. Kada se radi sa klijentom, povlačenjem zavesa lako se može dobiti željena intima.

Osim što su odvojeni zavesama, deo za masažu i solarijum i fizički su odvojeni gipsanim zidovima i staklenim ulaznim vratima. U obe prostorije je obezbeđen prostor za odlaganje, odnosno presvlačenje.

Sakrivanje od pogleda

Deo kod toaleta je skroz zatvoren u elemente, dok je mini kuhinja skrivena iza police.

Na ovaj način ništa od propratnih funkcija, kao što su veš mašina, odlaganje garderobe, kao ni čajna kuhinja, nisu vidni iz centralnog prostora pa tako ni ne remete atraktivnost prostora.

Isplativo ulaganje

Kako na kraju ističe vlasnik lokala Marijan Markov, pametno je bilo to što nismo uređenje radili sami već što smo angažovali arhitektu Sonju Brstinu.

“To je bilo jedno isplativo ulaganje.” – zaključuje na kraju Markov.

Osnova prostora

Fotografije zatečenog stanja

Foto-galerija

Faktografija

  • projekat: Frizersko kozmetički salon 3-Mis
  • dizajner enterijera: Sonja Brstina
  • saradnik na projektu: Milena Filipović
  • lokacija: Zrenjanin
  • kvadratura: 25 m²
  • godina: 2022.
  • izvođač nameštaja po meri: Iver art, Srpski Miletić
  • fotografije: tatomirovphotography