Unutrašnja arhitektura ovog radnog prostora odlikuje humani karakter u kojem je upotreba boje minimizirana, budući da je akcenat bio na najkvalitetnijim dostupnim materijalima.

Zbog proširenja poslovanja kompanija M&B Trans izgradila je novi upravni objekat u Inđiji. Po projektu arhitekata iz Studio Pilastro, enterijer je konceptualno rešen tako da je prostor u spratnom objektu organizovan na sledeći način: open space kancelarije nalaze se u prizemlju, gde je važna neprestana razmena informacija i ideja, a kancelarije menadžmenta i uprave nalaze se na gornjoj etaži. U ulaznom holu postignut je izgled koji asocira na atrijum, budući da je visina duplirana. Iz hola zaposleni i posetioci ulaze u dva krila objekta, ili se penju na sprat.

U ulaznom holu postignut je izgled koji asocira na atrijum, budući da je visina duplirana.

Neprekinute vizure

Kako bi vizure bile neprekinute, sve pregrade su od staklenih panela, sa naglašenim medijapanskim vratima, oplemenjenim orahovim furnirom, izuzev zidova koji pregrađuju kancelarije direktora. Pored staklenih panela ka hodnicima, kancelarije menadžmenta na spratu povezane su vizuelno i staklenim pregradama koje se nalaze na poprečnim zidovima. Na ovaj način postignuta je objedinjenost prostora.

Upotreba boje je minimizirana, budući da je akcenat bio na najkvalitetnijim dostupnim materijalima, te je paleta veoma sužena na belu, crnu boju i valer sive, izuzev akcenata u teget i komplementarnoj žutoj nijansi. Posebno se ističu površine obložene granitnim pločicama koje je isporučila kompanija EuroDOM.

Ovaj projekat predstavlja multi-level korisnički prostor koji kako menadžmentu tako i zaposlenima pruža ugodnost u radu i podstiče kreativni rad.

Kreativnost na prvom mestu

Posebno interesantne mikro celine prostora predstavljaju laundž zone, u kojima radnici mogu da se odmore i organizuju neformalne stastanke. Ovaj projekat predstavlja multi-level korisnički prostor koji kako menadžmentu tako i zaposlenima pruža ugodnost u radu i podstiče kreativni rad u cilju ostvarenja što boljih poslovnih rezulatata.

Izložba autora

Studio Pilastro je studio za projektovanje, izvođenje i opremanje enterijera, osnovan 2009. godine. Vode ga glavni dizajneri, Natalija Jovanović i Predrag Maksić, uz pomoć stalnih saradnika. Studio pruža koherentna dizajnerska rešenja uz konstantan upliv informacija iz srodnih dizajnerskih disciplina.

U toku je arhitektonska izložba „Unutrašnja arhitektura drugih mesta“ ovog studija koja potencira sofisticiran pristup u dizajniranju savremenih arhitektonskih koncepcija, iznoseći u prvi plan kvalitet odnosa između korisnika i prostora kroz različite formate – grafičke priloge i video prezentacije. Izložbu, koja će trajati do 6. maja 2019. godine, možete videti u Maloj galeriji ULUPUDS, Uzun Mirkova ulica 12 u Beogradu.