Pomažemo vam pri kupovini vođeni idejom da ulaganje u kvalitetan tepih može poboljšati iskustvo igre i doprineti zabavnom i stimulativnom okruženju za učenje i rast dece.

Imate nedoumicu oko tepiha u dečijoj sobi? Nudimo vam neke od izbora i saveta kada su u pitanju tepisi koji mogu da doprinesu razigranom izgledu svakog unutrašnjeg prostora.

Bilo da se radi o raznobojnom azbučnom tepihu u učionici ili udobnom tepihu u sobi oni mogu poboljšati ukupnu estetiku, a istovremeno pružaju udobno i bezbedno mesto za mališane.

U ovom tekstu vam donosimo par saveta koji će vam pomoći u vašem izboru, kao i nekoliko tepiha za dečiju sobu po našem izboru za preporuku sa kojim sigurno nećete pogrešiti.

Tepih Ben’N’Jen (četvrtasti), Lesnina; Foto: Lesnina

Saveti prilikom izbora

Uzmite u obzir izdržljivost materijala: deca su poznata po tome što su gruba sa svojim stvarima, pa je važno odabrati materijal koji može da izdrži habanje. Potražite opcije poput vune, ili poliestera, koji su poznati po svojoj izdržljivosti.

Razmislite o lakoći čišćenja: dečji tepisi će se sigurno zaprljati, pa ćete želeti da izaberete materijal koji se lako čisti. Potražite materijale koji se lako čiste na mestu ili se peru u mašini.

Uzmite u obzir mekoću i udobnost: deca provode dosta vremena igrajući se na podu, pa ćete želeti da izaberete materijal koji je mekan i udoban za njih da sede i igraju. Materijali poput vune ili pamuka poznati su po svojoj mekoći i udobnosti.

Mara Home – tepih 100% vuna; Foto: Mara Home

Kako je u dečijim sobama sve šareno, tako dopuštamo i tepisima da postanu malo otkačeniji.

Izaberite materijal koji je netoksičan i bezbedan: dečji tepisi dolaze u bliski kontakt sa dečjom kožom, pa je važno da izaberete materijal koji je netoksičan i bezbedan za njih. Potražite materijale koji su sertifikovani da ne sadrže štetne hemikalije i boje.

Razmislite o dizajnu i stilu: Konačno, razmislite o dizajnu i stilu tepiha. Izaberite materijal koji dolazi u različitim bojama i dezenima koji će odgovarati željama vašeg deteta i celokupnom dekoru sobe.

Kako je u dečijim sobama sve šareno, tako dopuštamo i tepisima da postanu malo otkačeniji. Ipak, da sve ne bi bilo previše haotično, boje sa tepiha ponovite još negde u prostoru. U razgovoru sa prodavcima iz različitih salona saznajemo da se kupci najčešće odlučuju za antialergijske tepihe – kao što su polipropilen, poliester. Ukoliko vaša deca imaju problema s alergijama, ovde možda ne bi trebalo da pazite na trošak.

Vallaby, IKEA, 100 x 133 cm

Do kraja i nazad! Šara je dizajnirana tako da omogućava da dodajete 2, 3, 4 ili više tepiha i stvorite još veći svet. Napravljen od 100% recikliranog poliestera koji je mekan i nežno deluje na osetljivu kožu.

Ovaj proizvod ispitan je i odobren – ne sadrži nikakve supstance koje mogu naškoditi koži i zdravlju deteta.

Nega: Ručno pranje na maks. 40°C.

Cena: 2.999 RSD

Vallaby tepih iz Ikee; Foto: IKEA

Match tepih grey, URBAN LINE, 120 x 80 cm

Savršen kontrast sive i bele boječine ovaj tepih neodoljivim. Nežan i mekan, izrađen u kombinaciji pamuka i poliestera, te kao takav, idealan je za dečije sobe i udobnu igru na tepihu. Mašinski rađen tepih – 60% pamuk, 40% poliester, Zbog posebne tehnike tkanja može se koristiti kao tepih sa dva lica.

Nega: Prolivena tečnost se uklanja upijajućom krpom ili vakuumom. Fleke se odmah tretiraju.

Može se prati u mašini za pranje veša pri temperaturi vode koja ne prelazi 30 stepeni.

Match tepih grey – Urban Line; Foto: Urban Line

Čišćenje sa bilo kojim hemijskim sredstvom na preko 30 stepeni će napraviti momentalna oštećenja na tepihu.

Tepih se može poslati na pranje u perionicu tepiha na generalno čišćenje ili se mogu koristiti mašine za pranje tepiha.

Za ručno čišćenje koristite vodu koja ne prelazi 30 stepeni. Čišćenje sa bilo kojim hemijskim sredstvom na preko 30 stepeni će napraviti momentalna oštećenja na tepihu.

Cena: 9.375 RSD

Moon, Emmezeta, 150 x 80 cm

Dečiji tepih Moon izrađen od 100% pamuka biće pravi izbor za sobu vaših najmlađih. Zahvaljujući strukturi i kvalitetu materijala, tepih je jednostavan za održavanje, a prirodan sastav daje mu dugotrajnu izdržljivost i elastičnost.

Atraktivan je i prijatan na dodir, pa svojom teksturom postiže mekan i udoban osećaj.

Nega: Posebna karakteristika ovog tepiha jeste da je pogodan za pranje u mašini za veš na 30 stepeni.

Moon tepih Emmezeta; Foto: Emmezeta

Preporučujemo da izbegavate direktno izlaganje tepiha sunčevoj svetlosti.

Saveti: Povremeno zarotirajte svoj tepih za 180 stepeni kako biste sprečili da površina tepiha ulegne na pojedinim mestima koja se češće koriste.

Preporučujemo da izbegavate direktno izlaganje tepiha sunčevoj svetlosti kako biste bili sigurni da tepih neće izbledeti i da će boje ostati postojane.

Cena: 3.439 RSD (na akciji)

Ben’N’Jen, Lesnina, prečnik 120 cm

Okrugli tepisi su takođe odličan način da unesete teksturu i dimenziju u vaš prostor, a evo i jednog dobrog primera tepiha koji je izgrađen od visokokvalitetnog propilena.

On obezbeđuje mekoću i udobnost prilikom igranja na njemu. Tepih je otporan na habanje, što mu obezbeđuje dugovečnost i izdržljivost.

Pogodan je za podno grejanje, što obezbeđuje posebnu funkcionalnost.

Cena: 5.599 RSD

Tepih Ben’N’Jen (okrugli), Lesnina; Foto: Lesnina

Etnea, Galerija podova, 120 x 170 cm, 160 x 230 cm

Ukoliko tražite tepih, čupavi, ravni, jednobojni ili sa dezenom, za unutrašnje ili spoljašnje prostore sve ih možete naći u Galeriji podova. Takođe imaju i manje tepihe, staze, gotove i sečene po meri.

Ukoliko birate tepih koji je „neutralniji“ odnosno može koristiti u ranijem dečijem, kao i kasnijem uzrastu, preporučujemo vam tepih Etnea, načinjen od 100% polipropilena.

Rok isporuke je 4 dana, a plaćanje omogućeno do 12 rata.

Cene: 6.336 RSD (120 x 170); 11.430 RSD (160 x 230)

Tepih Etnea u Galeriji Podova; Foto: Galerija podova

Tepisi iz salona Mara Home

Geometrijske šare su idealne za sve tipove enterijera, bez obzira da li ste izabrali apstraktnu ili retro varijantu, a mogu biti dobar izbor i za dečije sobe. Njihova prednost jeste što ne mogu da se “prerastu”.

Tepisi iz kolekcije Asiatic poznati su po svom kvalitetu. Širok asortiman obuhvata tepihe od vunenih i ručno rađenih do modernih materijala kao što su viskoza, poliester, polipropilen i tensil, a mi smo izabrali par.

100% vuneni tepih iz Mara Home; Foto: Mara Home

Pored salona na dve lokacije u Beogradu, nedavno je otvoren i Mara Home salon u Novom Sadu.

Svakako vas pozivamo da odete do salona Mara Home koji se nalaze na dve lokacije u Beogradu – na Vračaru, Mileševska 44 i na Novom Beogradu – Omladinskih brigada 88-90 Airport city. Nedavno je otvoren salon i u Novom Sadu.

Dimenzije i cene: 120 x 170 – 44.280 RSD; 160 x 230 – 80.280 RSD; 200 x 300 – 131.880 RSD

100% vuneni tepih iz Mara Home; Foto: Mara Home

Cilj u koji vredi ulagati

Kao zaključak, možemo reći da su dečji tepisi praktične i raznovrsne podne obloge koje najmlađima pružaju brojne pogodnosti.

Sve u svemu, ulaganje u kvalitetan dečiji tepih može poboljšati dečje iskustvo igre i doprineti zabavnom i stimulativnom okruženju za učenje i rast.

Povezani tekstovi: