Usvetu dizajna boje imaju moć da transformišu prostor i stvore određenu atmosferu ili emociju, a jedna od boja koja je u poslednje vreme dobila veliku pažnju jeste roza.

Nijanse roze često se poistovećuje sa nežnošću i elegancijom, ali takođe imaju snagu da izraze emociju i energiju. Jedan od glavnih izvora inspiracije za primenu ružičaste boje u enterijerima stanova može biti svet Barbike – ikone popularne kulture koja je već generacija simbol prepoznatljivog stila i upečatljive estetike.

Film Barbie o najpopularnijoj lutki svih vremena inspirisao je dizajnere enterijera širom sveta. Gotovo preko noći, ružičasta boja koja je bila vezana za dečije sobe i romantični stil uređenja postala je boja koja će se sve više koristiti u opremanju enterijera.

Kombinacija različitih nijansi roze, od pastelnih do jarkih tonova, može stvoriti pozitivne efekte u enterijeru. Kroz tapete, zavese, tepihe, nameštaj i jastuke možete uneti vaš lični pečat u stambeni prostor, dok istovremeno zadržavate optimističan ton. Idealno mesto za primenu roze tonova i detalja u vašem domu su dnevna, dečija i spavaća soba.

Povezani članci:

Razigrana dnevna soba

Inspiracija iz sveta Barbike može vas dovesti do dizajna dnevne sobe koja je osvežavajuća i veselih tonova. Upotreba svetlih nijansi roze na zidovima može uneti dozu vedrine i optimizma u vaš svakodnevni prostor.

Uparivanje sa kontrastnim bojama poput tirkizne, mint zelene ili zlatne može stvoriti efekat prefinjenosti i elegancije. Naravno, potrebno je pažljivo balansirati paletu i nijanse boja kako bi se postigao željeni efekat, prilagođen vašem ukusu i senzibilitetu.

Roze tapete se savršeno uklapaju sa bež stolicama i zlatnim detaljima; Foto: Maga Concept

Soba za devojčice

Ako želite da stvorite sobu za vašu ćerku inspirisanu svetom Barbike, roze može biti dominantna boja – kako na zidovima, tako i u pratećim elementima dekoracije.

Kombinovanje svetlijih i tamnijih nijansi roze sa belom ili svetlosivom može da stvori opuštenu i ljupku atmosferu kakvu želite.

Detalji poput zidnih tapeta sa motivima mogu biti interesantan vizuelni element u dečijoj sobi.

Foto: Mega Concept

Elegantna spavaća soba

Roze boja takođe može biti osnova za vašu spavaću sobu ukoliko volite nežne i elegantne tonove. Uparivanjem nijansi roze sa neutralnim tonovima poput sive, bež ili krem možete postići ugodnu atmosferu.

Dodavanje detalja poput svilenih jastučića, tapeta sa teksturama ili luksuznih zavesa može dodatno naglasiti eleganciju u vašoj spavaćoj sobi.

Foto: Mega Concept

U korak sa trendovima

Kroz kreativnu upotrebu roze boje inspirisane svetom Barbike, dizajneri enterijera mogu osmisliti domove koji odišu mladošću, vedrinom i elegancijom. Mega Concept sa svojim bogatim asortimanom prati ove trendove i nudi vam širok asortiman proizvoda za uređenje vašeg doma.

Kao što smo videli, glavna prednost ružičaste boje je njena prilagodljivost i uklapanje u različite stilove. Dozu ružičastog u vaš dom možete da unesete kroz tapete, zavese, tepihe, komad nameštaja ili jednostavno neki elemenat kao što je jastuk.

Sve ove proizvode i još mnogo toga više možete da pronađete u prodajnim objektima Mega Concepta u Beogradu, Zemunu, Valjevu, Šapcu, Somboru, Novom Sadu, Nišu, Obrenovcu, Subotici, Kraljevu i Čačku.