Ilustrator Ešli Persival je digitalizacijom i štampom analogno stvaranje odveo na polje jednostavne dostupnosti po prihvatljivoj ceni.

Kao desetogodišnjak, precizno se sećam, bio sam oduševljen tehničkim stvarima koje je drug u komšiluku imao: računar, internet i štampač u boji. Mogućnost da crtež sa interneta odštampam i ponesem kući mi je izazivala ogromno uzbuđenje. Dosta godina je od tada prošlo, inkdžet štampač u koloru više i nije neobična pojava, ali mene mogućnosti koje štampači donose i dalje oduševljavaju. Taj potencijal koriste mnogi umetnici, a ograničenje koje ostaje je samo ono koje diktira format papira.

Ešli Persival (Ashley Percival) je frilens ilustrator iz Engleske, gde se i školovao na Falmut Univerzutitetu (Falmouth University) koji je specijalizovan za kreativne industrije. Ono što je njegov adut je to što je mogućnost štampe iskoristio na najbolji mogući način. Analogno stvaranje je digitalizacijom i štampom odveo na polje jednostavne dostupnosti po prihvatljivoj ceni, a putem Etsy radnje i ostalih digitalnih kanala zaokružio u biznis model.

Svežinu izraza čini kombinovanje tehnika: flomasteri, pastele i drvene bojice, intenzivne i vedre boje stvaraju optimističnu atmosferu.

Autentičnost njegovog rada čini kombinovanje tehnika i motivi, ali sa izuzetkom neprisutnosti repetetivne monotonije. Svežinu izraza čini kombinovanje tehnika: flomasteri, pastele i drvene bojice, intenzivne i vedre boje stvaraju optimističnu atmosferu, a od glavnih aktera tu su tigar, pčela, žirafa, nilski konj, slon i lenjivac, pa njegovi art printevi često nađu mesto u dečijim sobama.

Printovi bogatih boja

Neočekivanost donosi smelost u koloritu. Tigar u ružičastoj i ljubičastoj boji, bela mačka sa crvenim prugama, pas u 6 boja, plavi slon, kovrdžavi zeleni pas i žuta pudla. Floralni elementi cveća i lišća dodatno naglašavaju prirodu kao motiv ovog umetnika. Deca koja vole prirodu neće ostati ravnodušna ukoliko odlučite na njihovu sobu oplemenite ovakvim printom, a prijateljica koja voli sove će jedva čekati da urami rad sa ovim motivom.

Razgledanjem galerije, ideje o uklapanju njegovih umetničkih printeva u vaš životni ili radni prostor naviraće same od sebe.

Razgledanje njegove galerije vam neće biti dosadno i verujem da će ideje o uklapanju njegovih umetničkih printeva u vaš životni ili radni prostor navirati same od sebe! Ešli vešto barata svedenim formama u kojima dominiraju bojene površine koje preporučujem ljubiteljima plakata, dekorativnim mustrama kod kojih se vidi da je spreman da se posveti detaljima (to ponajviše možemo da vidimo u odevnim kombinacijama životinja) i bogatom ispunjavanju formata, te će svaki centimentar papira biti pokriven bojom.

Odaberite sami svoju pozadinu i ram

Razumevanje potreba savremenog kupca se ogleda u mogućnosti da pozadinu svakog printa odaberete vi. Ona se menja digitalno, te su mogućnosti nepregledne. Vaše je samo da odlučite da li u svom životnom prostoru želite spektar boja koji je već prisutan i time dobijete harmoniju ili želite kontrast i dodatnu živost. Ne zaboravite da će i ram u samom finalu odigrati ulogu!

Ešli u svojoj ponudi obećava štampu profesionalnim štampačem, na finom 280-gramskom papiru, da će art print biti numerisan i potpisan, a pored standardne ponude štampe u A4 i A3 formatu možete da mu putem poruke zatražite štampu u nekom drugom formatu.

Numeracija svakog printa vam garantuje da je vaš primerak iz niza ograničenog tiraža i da se umetnički rad nakon određenog broja ponovljenih otisaka (najčešće 100 otisaka) više neće štampati. Ovakav vid poslovanja svakako izaziva kolekcionara u nama!

A cene?

Cene se kreću od 38 evra za jedan art print, dok ćete za dva kupljena treći dobiti na račun kuće, a za poštarinu za Srbiju ćete doplatiti skoro 4 evra.

Meni pažnju privlače radovi sa prijateljskom atmosferom, oni gde izgleda kao da se životinje druže i idu negde na biciklima, a dokaze o kvalitetu sam našao na njegovom Etsy profilu – nepregledni komentari kupaca punih hvale i ogroman broj prodatih primeraka.

Sve fotografije su vlasništvo Ešlija Persivala (©Ashley Percival)