Promene u životu, često zahtevaju i promene u enterijeru. Klijent je ovog puta zahtevao da se njegov momački prostor transformiše za porodicu, ali da ipak zadrži autentičnost koja mu je neophodna.

Studio In Design International dizajnirao je kuću na taj način da postane funkcionalan za život porodice. Kako bi se sačuvala autentičnost i ono što klijentu najviše leži, dizajneri enterijera odlučili su se za industrijski stil, prenosi Contemporist.

Kuća je smeštena u Melburnu, u Austraiji.

Drveni elementi za toplinu

Ulazna vrata su drvena sa velikom crnom ručkom i to odmah nagoveštava da kakav enterijer vas očekuje u unutrašnjosti – industrijski elementi s drvenim detaljima, jer ovo ipak treba da bude prostor za život jedne porodice i neophodan je osećaj topline u prostoru. Ipak, tu su detalji poput žičanih elemenata koji prostoru daju na muškosti.

Elementi od čelika, dominacija sive boje i crnih elementa, moderna umetnosti i ostali detalji čine ovu kuću i dalje muževnom.

Nameštaj stvara osećaj opuštenosti, u dnevnoj dobi se nalazi udobna sofa pored koje stoji lampa. Pažnju privlači moderna slika koja dominira prostorom zbog onoga što prikazuje, ali i zbog svojih dimenzija. U dnevnom boravku ima dosta neutralnih boja, upravo kako bi ostali detalji došli do izražaja.

Multifunkcionalna kuhinja

Kuhinja u kojoj dominiraju sivi tonovi napravljena je da bude maksimalno funkcionalna i da štedi prostor. Iznad radne površine nalazi se deo za skladištenje posuđa, koji je u isto vreme vrlo dekorativan i odražava industrijski stil. Kada ne služi za pripremanje hrane i uživanje u njoj, ovaj prostor klijentu često služi kao kućna kancelarija.

Elementi od čelika, dominacija sive boje i crnih elementa, moderna umetnosti i ostali detalji čine ovu kuću i dalje muževnom.

Sivo kupatilo

Na ulazu u kupatilo nalaze se klizna, drvena vrata i nakon toga sve je besprekorno sivo i jednostavno sa vrlo malo detalja. Bela kada, crno uokvireno ogledalo koje u isto vreme zaklanja prozor i čuva intimnost u ovom prostoru. Sa druge strane nalazi se potpuno siva tuš kabina.

Čelični elementi, siva i crna boja, drvo kao materijal – inustrijski stil za porodični dom.

Fotografije: Isamu Sawa