Svi ponekad poželimo da pobegnemo od gradske svakodnevice i odmorimo misli, a mesta u blizini obale idealna su za to.

Arhitekta Guillermo Acuna adaptirao je staru kućicu za čamce u mesto za odmaranje i opuštanje smeštenog na obali poluostrva ušuškanog u brežuljcima Čilea. On je ovom objektu dodao široke drvene stepenice pomoću kojih se lako može doći do gornjeg dela kuće. Deo u kom se nalazi kuća poznat je po idiličnim prirodnim lepotama stvorenim za beg od svakodnevice, prenosi Curbed.

Fotografije: Cristobal Palma

Savršen spoj

Ovaj kuća predstavlja savršen spoj rustičnog šarma i modernih elemenata. Uzdignuta do nivoa da se iz svakog dela pruža besprekoran pogled na plavetnilo vode, prestavlja pravu oazu mira. Spojena je od tri objekta i arhitekta ju je nazvao Isla Lebe.

Glavni deo kuće napravljen je prostorije gde su se nekada skladištili i čuvali čamci. Ovom delu dodat je pod koji je povezan sa velikim, širokim stepenicama koje se nalaze sa spoljašnje strane. Pored toga što povezuju gornji deo objekta sa spoljašnjim delo, stepenice su idealne da se na njima sedi i uživa u prirodi.

Glavni deo kuće napravljen je prostorije gde su se nekada skladištili i čuvali čamci.

Fotografije: Cristobal Palma
Fotografije: Cristobal Palma
Fotografije: Cristobal Palma
Fotografije: Cristobal Palma

Nekad čamci, danas trpezarija

Tamo gde su nekada bili čamci danas se nalazi trpezarija i kuhinja. Zidovi, plafon i pod obojeni su tamnom nijansom crvene, za razliku od gornjeg dela gde dominira prirodna boja drveta. Zbog specifičnosti prostora, kuća ima mnogo kutaka gde neko može da se osami i provodi vreme. Prirodnog svetla ima u izobilju, jer je sa svih strana staklo, kako bi se nesmetano uživalo u pogledu.

Fotografije: Cristobal Palma

Nekada stara oronula kuća za čamce danas je pretvorena u kutak gde su čovek može da uživa u prirodi, a ipak bude dovoljno zaštićen od nje.

Fotografije: Cristobal Palma