Često nas privlače razne kombinacije boja ili se oduševimo nekoj nesvakidašnjoj nijansi, ali kada dođe red da biramo boju kuhinje nekako se na kraju uvek odlučimo za belu. Odabir ove boje ne mora da isključuje kreativnost i unikatnost.

Belo je uvek siguran izbor, jer je estetski privlačno i lako uklopljivo, ali kada je kuhinja u pitanju možete naići na nekoliko svakodnevnih problema.

Često mogu da deluju hladno i sterilno, morate da bude ekstremno pažljivi s površinama, jer svaka prolivena kap i oštećenje se vidi. No, ukoliko zanemarite svakodnevno čišćenje i ekstremnu pažljivost koju ne možete zaobići kada imate belu kuhinju, postoje primeri koji pokazuju kako je od bele kuhinje moguće napraviti zanimljivo mesto i Aparment Therapy vam prenosi 7 najboljih.

1. Pločicama protiv jednoličnosti

Potpuno belu, jednostavnu kuhinju učinilo je zanimljivim to što ima mnogo malih pločica zanimljivog oblika. Postavljene su iza sudopere i ovde pored estetske imaju i praktičnu funkciju, zaštite od prskanja.

Fotografija: Michelle Belsky

2. Drveni dodaci za toplinu

Stručnjaci savetuju – potpuno belu kuhinju učinite toplijom sa drvenim rustičnim dodacima i toplom paletom boja. Ovako dizajnirana kuhinja odavaće pravi domaćinski osećaj.

Fotografija: Sandra Rojo

3. Detalji u boji

To što ste odabrali da vam kuhinja bude bela ne znači da vam je zabranjeno da dodajte detalje u ostalim bojama. Čak je i poželjno! Na slici vidimo kako od papira možete napraviti šarene ukrase i time razbiti monotoniju beline.

Fotografija: Minette Hand

4. Lusteri kao kontrast

Veliki, odgovarajući lusteri u istoj boji mogu da naprave veliku promenu ukoliko vam kuhinjom dominira bela boja. Ukoliko odaberete kontrasnu crnu, kao u primeru na slici, to će doprineti sofisticiranom izgledu vaše kuhinje.

Fotografija: Lauren Kolyn

5. Otvorene police

Kada se odlučite za belu boju, onda vrlo malo otkrivate o sebi. Otvorene police sa začinima i ostalim detaljima mogu biti pravi način da vaša kuhinja progovori umesto vas i na taj način razbijete hladnoću u prostoru.

Fotografija: Julia Steele

6. Biljke da pozeleni

Ima li nešto što malo zelenila ne može da popravi? Ista situacija je i ovde. Zelena je boja koja prija svakom oku, a biljkama je svakako mesto u kuhinji. Tako će vam pri ruci biti nana, bosiljak, majčina dušica i svi ostali začini koje često koristite.

Fotografija: Marisa Vitale

7. Šarena prostirka

Žudnju za bojama na najjednostavniji način možete upotpuniti tako što ćete dodati prostirku. Može da bude potpuno šarena ili kombinacija nekoliko boja, izbor je na vama. Budite sigurni da će pogled uvek ići direktno ka njoj.

Fotografija: Marisa Vitale