Želja vlasnika ovog broda bila je da dobije ambijent koji će ga podsećati na evropska krstarenja ali koji je u skladu s australijskim načinom života.

Dizajnerka Lisa Larkin osmislila je enterijer ove moderne kuće na vodi na način da svaki centimetar broda odiše estetikom Mediterana ali da pritom bude potpuno funkcionalan. Dobro osmišljeni prostori za skladištenje bili su lajtmotiv projekta, pa se stvari mogu odložiti i ispod kreveta koji se jednostavno podižu zahvaljujući elektronskim podizačima, piše Contemporist.

Dnevna soba, trpezarija i kuhinja su organizovani u formi otvorenog koncepta

Dnevni boravak, kao i sve ostale prostorije na brodu uključujući i kupatilo, preko prostranih prozora u potpunosti su vizuelno otvorene prema jezeru Eildon. Dnevna soba, trpezarija i kuhinja su organizovani u formi otvorenog koncepta. Trpezarijom, koja zapravo funkcioniše kao koridor, dominira ovalni drveni sto, za kojim može ručavati osam osoba.

Imajući u vidu da je brod u potpunosti obmotan prozorima u kuhinji nema visećih elemenata.

Minimalistički dizajn kuhinjskih elemenata doprinosi luksuznom dizajnu celokupnog prostora.

U spavaćim sobama prozori, postavljeni čitavom dužinom zida, takođe onemogućavaju postavljanje velikih garderobera. Ipak, ugradnjom niskih skladišnih elemenata ispod prozora problem je u potpunosti rešen.

Paluba pruža dodatni prostor za opuštanje i druženje.

Roštilj zona sa trpezarijskim stolom, kao i prostrana garnitura predstavljaju omiljene kutke stanara ove moderne plutajuće kuće.

Foto: Lisa Larkin Design